L’amazake,
originari del Japó, està fet d’arròs o bé de mill fermentat, koji i aigua. L’amazake
d’arròs té un sabor una mica més dolç. Literalment significa “sake dolç”.
Es
comercialitza en forma de crema dolça, espessa i cremosa, però tradicionalment també es fa a casa. S’acostuma a prendre com una beguda calenta barrejada amb
gingebre, però fresc a l’estiu també està molt bo. S’utilitza molt en la cuina
macrobiòtica.
És un
edulcorant natural i també un bon substitut de la llet o mantega per a preparar
diferents postres o batuts.
Quins
beneficis té per a la nostra salut?
És
probiòtic, conté vitamines del grup B (B1, B2 i B6), és fàcil de digerir (com
tots los aliments fermentats), ens aporta energia i facilita el trànsit
intestinal.
Algunes
receptes que podeu trobar pel blog:
I si en
sabeu més, sempre podeu enriquir les meues aportacions ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada