Aquesta és una recepta Palestina que vaig provar un dia a un
restaurant. Me va agradar tant que vaig buscar la recepta i aquí vos porto la
meua versió. Un plat tradicional molt bo i complet, amb un aroma insuperable.
Ingredients:
4
carabassons
120g arròs llarg
200g tomaca
en conserva casolana
1 ceba
1 tros primentó roig
1 tros primentó verd
Julivert
fresc
Menta fresca
Coriandre
fresc
Pesteta
1C baharat
1C pasta
tomaca
1c comí en
pols
1c pebre
negre mòlt
Sal
Oli d’auliva
1 got d’aigua
Preparació:
Netegem los carabassons,
los partim per la meitat i anem buidant lo seu interior. Jo he utilitzat l’utensili
per a traure lo cor de les maçanes.
Una vegada
los tinguem buits, tallem a trossets tota la carn del carabassó que hem buidat.
Netegem i
tallem la ceba, los primentons, lo julivert, la menta i lo coriandre ben menut. Ho barregem tot
amb l’arròs cru i les espècies.
Sofregim la
tomaca en conserva en una miqueta d’oli i sal. Després la triturem bé i li
afegim l’aigua i la pasta de tomaca.
Farcim los carabassons.
No los omplim del tot perquè l’arròs en coure augmentarà.
Posem los carabassons
a la cassola amb la tomaca.
Coem uns
30-40 minuts a foc lent.
Servim los carabassons
acompanyats de la salsa.
Una receta muy saludable realizada con ingredientes que le darán mucho sabor.
ResponEliminaBesos desde Argentina