20/1/19

Peixinhos da horta *Portugal



Aquest mes anem a Portugal amb Cocinas del Mundo. Portugal és un país amb una gastronomia molt rica i que un no se cansaria mai de minjar lo seus plats, així que m’ha costat una mica decidir-me, perquè tenia ganes de provar alguna cosa nova. Així que vaig trobar aquesta recepta, me van agafar ganes de tastar-la! Senzilla, bona i per a picar o acompanyar ocasionalment algun plat.

Segons conta la història amb aquesta recepta la van introduir los missioners jesuïtes a Japó al s. XVI i d'allí va evolucionar a la famosa tempura japonesa que tots coneixem avui dia. També es diu que los portuguesos van aprendre aquesta tècnica  a la Índia amb les pakores. Qui sap.

Ingredients:
400g bajoques
1dl cervesa
2 ous
½ llimona
125g farina de blat
1C oli d’auliva
Sal
Pebre
Oli per a fregir (auliva)

Preparació:
Preparem la tempura tot barrejant la farina, la cervesa, lo suc de la llimona, l’oli d’auliva i la sal i pebre al gust.
Després afegim los ous i acabem de barrejar bé.


Ho dixem reposar uns 30 minuts a la nevera.
Netegem bé les bajoques i les tallem a bastonets.


Posem aigua a bulli i escaldem les bajoques uns 3 minuts. Escorrem bé.


Barregem les bajoques amb la massa.



Posem oli d’auliva a la paella i quan estigue ben calent anem fregint los bastonets. Los traiem del foc i anem posant a un bol a sobre d’un paper de cuina per a traure l’excés d’oli.


I ja los podem servir acabats de fer acompanyats d’allò que més mos apetixque. En aquest cas jo he triat una mostassa amb pinya.



Una tempura molt bona!



8 comentaris:

  1. visca els pica-pica sans i bons, has fet una tria magnífica, s'haura de provar!!
    un petonet

    ResponElimina
  2. Que curioso este plato de verdura que estará muy rico. besinos

    ResponElimina
  3. Es buena idea para las habicholillas. Un beso.

    ResponElimina
  4. Estupenda elección, me encanta la tempura y con judías verdes es super original.
    Bss

    ResponElimina
  5. Que tempura mas rica chica, me encanta, te ha quedado super crujiente y muy apetecible.
    Besos y nos vemos en Quito!
    Nieves

    ResponElimina
  6. No le tengo el punto bien cogido a la tempura, pero tengo que practicar y esta receta es perfecta para ello. ¡Muy buena elección!

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  7. Nenaaaaaaaaaaa me encanta! Me parece un acompañamiento ideal y con esa salsita para mojar de 10!

    ResponElimina
  8. ¡Así sí me gustan a mí las judías! jajaja

    ResponElimina