16/12/18

Porkkanalaatiko (pastís de pastanaga) *Finlàndia



Toca viatjar amb Cocinas del Mundo i aquest mes la proposta era de destinació lliure amb la condició que fos una recepta de Nadal. Dintre lo gran ventall de possibilitats, me vaig decantar per aquesta recepta finesa. Un pastís d’arròs i pastanaga que es cuina a Finlàndia per les festes de Nadal. Jo he fet la meua adaptació vegetariana i a casa ho hem trobat molt bo.

Ingredients:
2 tasses d’arròs integral
2 tasses de llet vegetal (o crema vegetal)
1kg pastanagues
2 ous
Pa ratllat (sense gluten, de fajol o lo que tingueu)
Sal
Oli d’auliva
1c panela
1c nou moscada

Preparació:
Bullim l’arròs i lo reservem. Podeu aprofitar les sobre d’alguna altra recepta que hagueu fet també i tenir-lo cuit.
Pelem i netegem les pastanagues. Les triturem.
Barregem a un bol l’arròs, les pastanagues, los ous, la panela i la sal i nou moscada al gust.


Ho posem tot a una safata de forn untada amb oli.


Al damunt hi tirem lo pa ratllat i amb la cullera li fem uns foradets.



Ho coem al forn a 190º uns 30-40 minuts fins que veiguem que la superfícies estigue doradeta.


Servim acabat de fer.
També lo podem preparar la nit abans i només mos caldrà acalentar i servir.




7 comentaris:

  1. Muy curiosa combinación de arroz con la zanahoria, desde luego! Seguro que está muy rico! Besitos y felices fiestas!

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  2. Un pastel de arroz y zanahorias que puede ser un buen acompañante de carnes.
    Besos Cristina

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  3. Me parece muy curiosa la receta y además sin gluten por lo que es apta para mi nieto. Me ha gustado mucho.

    Bss

    Elena

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  4. Que original esta receta, no la conocía.
    ES una maravilla conocer las diferentes tradiciones del mundo gastronómico.
    Bss y felices fiestas

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  5. ¡Nooooo! Blogger me ha perdido el comentario :(
    Bueno, te decía que me has descubierto dos cosas; la primera esta receta, que es de mis vecinos (vivo en Dinamarca) pero no la conocía. Y la segunda, no conocía la palabra "pastanaga"; en mi zona se llama safanòria o carlota. Así que gracias :)

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  6. Siempre se descubren cosas nuevas, como este pastel.

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  7. Que curioso este pastel, me intriga mucho, habrá que probar.
    Besitos itos

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