7/6/18

Un llibre, una recepta (6). Agé Harumaki (rotllets de primavera)


Lo llibre que vos porto aquest més Tokio. Las recetas de culto de Maori Murota. Així que aquesta vegada toca fer un petit tour per la gastronomia japonesa.



Lo llibre és molt complet, amb bones explicacions i fotografies. Receptes variades, algunes amb ingredients fàcils i d’altres més elaborades. Un bon llibre per als amants de la cultura gastronòmica japonesa.


Aquí teniu les receptes de qui s’ha animat a participar:

Imma ha preparat Nibuta Chasyu (Porc guisat amb anís). Un bon guisat per als amants de la carn amb un toc dolç-salat que ha agradat molt.


Paula s'ha animat i mos ha fet 3 receptes. Udon al curry. És la primera vegada que provava los fideus udon.


Una amanida de macarrons. ideal per a la caloreta que ve.


I Tendon (una tempura de verdures amb arròs). Qué bona la tempura!


Vanessa ha fet Cha-han (arròs saltejat a la japonesa) amb el que lo menut de la casa ha xalat de valent.

 

Estela mos ha preparat unes Gyoza de tofu, fonoll i llangostins tan bones que fins i tot los menuts de casa volien repetir.


Los rotlles d’avui no són els clàssics que molts haureu provat. La combinació dels ingredients i lo toc de gingebre los fa especials. Si los proveu de fer, ja m’ho contareu!
De passada he aprofitat per a fer una recepta dintre la recepta, d’aquestes d’aprofitament: Caldo de llagostins.

Ingredients:
16 làmines de rotllets menudes
16 llagostins de la Ràpita
1C sake
1c oli de sèsam
2cm gingebre
1 tros d’all porro
3 espàrrecs verds
1c salsa ostres
1C aigua
Oli de girasol
Pebre negre

Per al caldo:
Oli d’auliva
1 tomaca
1 ceba mitjana
1 rameta de julivert
Aigua

Preparació:
Pelarem los llagostins i los assecarem una mica amb un paper de cuina. No tirarem les crostes perquès les aprofitarem per a fer un caldo.
Marinarem los llagostins en lo sake, l’oli de sèsam i lo pebre.


A una olla posarem un xorret d’oli i saltejarem una tomaca, una ceba, les crostes dels llagostins i  lo julivert; seguidament l’aigua. Ho deixarem bullir uns ¾ d’hora.



Una vegada fet lo passarem pel colador xino i guardarem per a fer un arrosset, fideuà, sopa o lo que vulgueu.



Pelarem i tallarem l’all porro a juliana ben finet. Lo gingebre també lo tallarem a trossets.


Netejarem i tallarem los espàrrecs a rodanxes en diagonal. Los barrejarem en la salsa d’ostres.




Muntarem los rotllets tot posant a cada full un llagostí, espàrrecs, porro i gingebre. Ho enrotllarem bé i anirem reservant.




Una vegada fets, acalentarem l’oi de girasol i los fregirem. Los traurem i posarem damunt d’un tos de paper de cuina per a traure l’excés d’oli.


Servirem amb la salsa que més vos agrade.


Quan los feu, ne podeu fer bastant si congelar aquells que no vos hagueu de minjar. Després només és traure i fregir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada