Lo llibre que vos porto aquest més de maig per al repte Un llibre, una recepta lo vaig descobrir
un dia per casualitat i me va enamorar. Conté unes il·lustracions i
explicacions fantàstiques, ideals per als més menuts de casa. També unes
receptes divertides que inviten a una alimentació saludable i a aprendre
cuinant amb los més menuts de casa.
Aquí vos dixo la seua web per a que li doneu una ullada: ElRecetario Mágico
A continuació, les receptes de qui s’ha animat a participar.
La família Campos–Tomàs s’ha convertit en los grans chefs
d’aquesta edició i han gaudit cuinant i minjant en família.
Albert ha preparat una Sopa d’aranyes erudites que los
menuts (i no tant menuts) han xalat minjant.
Berta s’estrena com la cuinera més jove del repte amb aquests
fantàstics Escarabats egipcis i també ha fet la seua versió de El Batiforzudo afegint-li maduixes per a començar el dia amb energia.
I Estela ha fet el Nido de ciempiés amb uns centpeus fets de seitán.
I finalment aquí teniu la recepta d’aquest Pingüino
Brenjeno:
Ingredients:
3
asbargínyines
2
pastanagues
1 ceba
1 dent d’all
250g soja
texturitzada (una vegada hidratada) o bé peix, tofu, seitán...
Formatge (jo
he utilitzat mozarella vegana i chedar)
Aulives negres
(jo tenia aulives verdes)
1 tassa d’arròs
blanc cuit
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Preparació:
Partim les
asbargínyies per la mitat, los hi fem uns talls interiors i les posem a coure
al forn a 170º uns 30-40 minuts.
Hidratem al
soja texturitzada amb aigua.
Coem l’arròs
i reservem.
Netegem,
pelem i tallem l’all, la ceba i les pastanagues a trossets menuts. Recordem de
guardar una mica de pastanaga per a poder fer la boca i los peus del pingüí.
Ho saltegem
tot junt en un xorret d’oli d’auliva i fem un sofregit. Salpebrem.
A mitant
cocció afegim la soja texturitzada.
Abuidem les
asbargínyies i guardem uns trossets per a fer los braços del pingüí.
Tallem al
polpa de les asbargínyies i l’afegim al sofregit. Corregim de sal i pebre.
Farcim les
asbargínyies i posem lo formatge al damunt. Jo he utilitzat dos formatges, una
versió vegana i una vegetariana.
Ho posem al
forn a gratinar a 150º uns 15 minuts.
Tallem les
aulives.
Servim lo
plat tot muntant lo pingüí tal i com teniu a la primera fotografia. Uns
pingüins molt bons!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada