5/4/16

Macarrons d'abordo amb sèpia



I avui toca la recepta del repte de Cooking the Chef d'aquest mes. I és que aquesta vegada no hem viatjat tant lluny, mos hem quedat en una de les grans cuineres de casa, Carme Ruscalleda.


Jo m'he decantat per una recepta tradicional dels pescadors d'Arenys de Mar que només vore-la ja vaig pensar en lo bona que devia estar... I axí és, proveu de fer-la i ja me contareu!
Tal i com apunta Carme a la recepta "ret homenatge als homes que a les barques, cuinaven amb enginy i bon gust."

 
Ingredients:
1 sèpia d’uns ¾ de quilo aproximadament o 2 de mitjanetes
250g ceba
100g tomaca
1 nyora
1 dent d’all
julivert
250g macarrons prims
200g tirabecs
1’250l aigua
Oli
Sal
Pebre
Allioli (opcional)

Preparació:
Remullem la nyora en aigua per a poder-ne traure la polpa.
Rentem i tallem la sèpia a trossets. Posem un xorret d’oli a la cassola i la sofregim uns 5 min. Salpebrem.


Pelem, rentem i piquem la ceba ben menuda. L’afegim al sofregit i anem remenant de tant en tant fins que estigue doradeta. Uns 20  minuts.


Piquem l’all i lo julivert.
Tallem a trossets la tomaca i la barregem en la nyora. L’afegim al sofregit juntament en l’all i lo julivert picat.



Afegim l’aigua, i quan arrenque lo bull tirem los macarrons.


Rentem los tirabec i los tallem a trossets. Quan la pasta estigue casi cuita, los afegim. 




Acabem de coure i servim.


Si voleu afegir un parell de cullerades d’allioli al plat provareu una combinació molt bona. Sinó sense res ja estan boníssims!



15 comentaris:

  1. Ummm, hasta aquí me está llegando el olorcito. Es una manera estupenda de comer unos macarrones :D Petons!!

    ResponElimina
  2. Unos macarrones diferentes casi festivos y además apetecibles. Muy bien.

    ResponElimina
  3. M'han encantat aquests macarrons. El próxim cop els faré aixís.
    Moltes mercès per participar
    petons

    ResponElimina
  4. que boníssims han de ser aquests macarrons, una recepta senzilla i diferent...m'encanta!! un petó

    ResponElimina
  5. Qué gran idea de pasta. Se sale totalmente de lo habitual y es sano y tiene que tener muchísimo sabor a mar. Me ha gustado mucho.

    ResponElimina
  6. Que palto de macarrones mas rico, los tirabeques me encantan, un plato excelente y muy mediterráneo y si le añadimos el alioli a mi me haces muy feliz ;-))))).
    Bssss desde Almeria

    ResponElimina
  7. Mai he fet les macarrons amb sèpia ni tirabecs!na bona proposta!
    ptns

    ResponElimina
  8. molt bona proposta me'ncatat . es una de las que per diari esta genial . salut i bona cuina

    ResponElimina
  9. Doncs si que ha de ser bona, i molt! Els pescadors en saben molt! Petons

    ResponElimina
  10. M'encanta aquesta recepte pq m'agraden molt els macarrons i trovar formes no tradicionals de fer-los. Si a mes, es la forma en com els feien els pescadors encara m'agrada més. Molt bona recepte! Gràcies x participar!!!!

    ResponElimina
  11. Han de ser boníssims aquests macarrons amb la sípia i els tirabecs! M'has fet recordar d'una amiga que ja fa trenta anys sempre deia que els macarrons que més li agradaven eren amb sípia. I a mi em resultava estrany perquè encara no els havia provat.
    Petons

    ResponElimina
  12. Si es que la sepia está rica le pongas lo que le pongas... menudo platazo.
    Besos.

    ResponElimina
  13. ¡Que buena pinta!Me lo comería ahora mismito!

    ResponElimina
  14. Curiosa manera de preparar macarrones, me ha gustado mucho
    Un beso

    ResponElimina