3/4/16

Trofie al pesto



Amb aquesta recepta torno a participar al Repte de Cuina Regional Italiana. Aquesta vegada he fet trofie, un tipus de pasta que encara no havia provat de fer mai a mà. Fàcil i bona.

 

Ingredients:
Per la pasta:
300g di farina Bianca
100g di farina di castagne (com que no ne tenia he utilitzat farina de cigrons)
sale
Per il pesto:
Una manciata abbondante di foglie di basilicó
30g di parmigiano
30g di pinoli
20g di pecorino (si no ne trobeu, poseu més parmesà)
100g di olio
1 spicchio di aglio
Sale

Preparació:
Posem les dues farines a un bol amb la sal al gust. Hi anem abocant aigua fins obtenir una massa que puguem moldejar fàcilment sense que s’apegue a les mans.



Afagem trossets de massa i anem fent xurrets. Quan tinguem un xurret ben llarg els los dits mateixos los anem tallant fins formar los trofie.
Jo vaig buscar un vídeo per youtube  per vore com se feia. N’hi ha moltíssims.
Aneu espolvorejant amb farina per tal de que no s’apeguen entre ells mentre los anem fent.


Poseu aigua a bullir amb sal i quan estigue al punt, afegim los trofie i los coem.
Mentrestant fem lo pesto tot posant los ingredients a la trituradora. La manera tradicional és fer-ho en un morter. Podeu escollir.
Quan los trofie estiguin al dente (o com vos agrade la pasta), apaguem lo foc i los escorrem bé.


Servim en pesto.


Qué bona la pasta acabada de fer! :)

7 comentaris:

  1. M'ha sorprès molt que fos tan fàcil de preparar pasta fresca a casa. De fet jo les estic provant de fer amb sèmola de blat, perquè on visc és impossible trobar farina de castanya, però és una recepta que segur repetiré.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Anna, puedes hacerla con harina normal! Y es muuuuuuuuy facil! Un besito

      Elimina
  2. Te han quedado geniales y a que son muy ricos????? A mi me encantaron.
    Besos y feliz domingo!

    ResponElimina
  3. Ole Cris! Me alegro mucho de que te haya gustado! Me encanta que os atrevais! Un besito y gracias

    ResponElimina
  4. Hola. Moltes gràcies per passar-te. No coneixia el teu blog i gràcies als trofie, aquí estic.
    T'han quedat perfectes i hem aprés a fer pasta casolana diferent.
    Besets

    ResponElimina
  5. Me alegra que te gustara, y te han quedado muy bien. Además son deliciosos :)
    Besitos!!

    ResponElimina
  6. ¡Que rica! Nunca la he comido así pero me lo apunto .Por cierto estoy de concurso en mi blog hasta finales de este mes, anímate a participar que regalo muchos premios. Un besito,
    http://elbauldelasdelicias.blogspot.com.es/

    ResponElimina