31/10/25

Flat gimbap *Corea

 


Lo repte International Day mos invita este mes a participar en una recepta que porte arròs per a celebrar lo #ArrozInternationalDay.

 


Lo “gimbap” és un plat d’orígen Corea similar al sushi on s’enrotlla l’arròs i les verdures (“bap”) amb alga (gim). La diferència principal amb el sushi japonès és que l’arròs aquí s’amanix en oli de sèsam en comptes de vinagre d’arròs. La recepta d’avui és una versió ràpida i plana per a fer en un moment i gaudir amb companyia.

 

Ingredients:

2 mides d’arròs per a sushi

1 carabassó

2 pastanagues

2 raves grossos

8 fulles d’alga nori

Oli de sèsam

1C tamari

2 ous

 

Preparació:

Coem l’arròs i lo dixem gelar.

Netegem les verdures i les triturem. Posem un xorro d’oli de sèsam a la paella i les saltegem uns 10-15 minuts. Afegim lo tamari i remenem bé.


Barregem la verdura en l’arròs i li afegim un rajet més d’oli de sèsam.

Posem l’alga nori i escampem una mica d’arròs al damunt (només la meitat del quadrat de l’alga), fem lo farcellet en l’alga i lo tallem a trossets que puguem agafar bé en la mà (de mos).



Batem los ous i anem arrebossant lo farcellets. Los fregim en una mica d’oli de sèsam fins que estiguen dorats.

Los traiem i reservem. Servim acompanyats d’alguna salseta picant.

Una vegada los proveu, ja voreu com no podeu parar de minjar-ne!

I si voleu vore quines receptes han preparat en arròs altres participants al repte, cliqueu aquí.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada