Lo llibre que vos porto avui: Communion. A Culinary Journey Through Vietnam de Kim Fay parla d’un viatge culinari per Vietnam i ens comparteix algunes de les receptes que l’autora va descobrir en aquest viatge. Un llibre d’aquells que fa entrar gana.
La recepta d’avui, ben senzilla i que podeu fer en família. Si una cosa he de destacar de la cuina Vietnamita és la frescor dels seus plats i els sabors de la seua fruita. Això si, molt difícils de reproduir aquí perquè no tenim a l’abast tanta varietat de fruita i herbes.
Menjar la fruita amb picant i sal va ser tot un descobriment durant el meu viatge per Vietnam. Contrastos i nous sabors.
Ingredients:
La fruita que vulgueu. Jo he escollit mango, maduixes i maçana.
Per a marinar, tot dependrà de la quantiat de fruita que prepareu.
6 llimes
3C mel
½ coli de sèsam
1c canyella
Sal
Preparació:
Pelem, netegem i tallem la fruita a trossets, com més vos agrade. La posem
a un bol.
A un altre bol, ratllem les llimes que haurem rentat bé. Escorrem el seu suc i afegim la resta d’ingredients sense
parar de remenar: la mel, la canyella, l’oli de sèsam i un polsim de sal.
L’autora recomana afegir més mel si ho trobeu molt àcid, però com que a
natros mos agrada l’acidesa e la llima, no ne vaig afegir més.
Ho barregem tot bé a un bol i ho dixem reposar uns 15 minuts a la nevera.
Després ja podrem gaudir del plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada