7/1/25

Un llibre, una recepta (83). Pastissets de tempeh thailandesos

 

Comencem l’any amb una recepta i un llibre de cuina vegetariana: Alta cocina vegetariana. Menut, pràctic i amb receptes per a compartir com aquesta d’avui que segur que a casa repetirem.


Ingredients:

1 tija de citronella (jo he utilitzat citronella seca)

2 dents d’all

2 cebes tendres

2 escalunyes

1 tros de gingebre

1 pesteta fresca

4C cilantre

2 ½ tasses de tempeh (jo he utilitzat tempeh de cigrons natural)

1C suc de llimona

1C sucre (he posat panela)

3C de farina (he posat farina de cigrons)

1 ou

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

 

Preparació:

Pelem les cebes i les dents d’all. També lo gingebre.

Posem a un processador d’aliments la citronella, l’all, les cebes, les escalunyes, la pesteta, el gingebre, i el cilantre. Jo ho he fet a la cuba grossa del processador de la Magimix Cook Expert. Ho triturem fins obtenir una pasta.

Afegim lo tempeh, lo suc de llima i la panela. Tornem a triturar.

Afegim la farina de cigrons, les espècies i l’ou. Acabem de triturar bé fins obtenir una massa que s’apega.


Preparem una paella en un xorret d’oli per a coure los pastissets.

En les mans una mica xopes per a que no s’apegue la massa, anem fent boletes i planant-les una mica. Les posem a la paella i les coem fins que estiguen doradetes per les dues cares.

Les servim acabades de fer amb una salseta picant o bé les guardem per a la carmanyola acompanyades d’una bona amanida per a l’endemà.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada