Lo llibre d’aquest mes mos porta una recepta tradicional. David Solé i Torné a Salses i salsetes fredes tradicionals catalanes mos comparteix una gran varietat de receptes que segur que agraden a tots los de casa i vos porten bons records.
Com que a natros mos agraden molt les aulives i en llegir que aquesta del llibre té un toquet cítric, de seguida la vaig preparar. Una bona opció per a fer com a entrant o per al vermut. I també per acompanyar los vostres plats o amanides.
Aquí la meua versió:
Ingredients:
2 grapats d’aulives negres pansides (jo he utilitzat les d’Aragó)
1 polsim de timó fresc
100g d’oli d’auliva verge extra
pebre negre
sal (no n’he posat perquè ja són prou salades)
un raget de vinagre
ratlladura de taronja (com que encara no en tenia, ho he fet amb ratlladura de mandarina)
Preparació:
Traiem los pinyols de les aulives i les posem a un morter. Les anem aixafant bé. Ho podrieu fer amb un processador d’aliment si quedaria més fi, però jo ho he fet a la manera tradicional i dixant trossets d’auliva.
Afegim lo timó, lo pebre i la ratlladura de mandarina. Continuem aixafant.
I després hi afegim lo vinagre i l’oli. Ho acabem de barrejar bé i servim.
Ah! I si esteu a Tarragona, aprofiteu per gaudir de la seva cuina al restaurant Barquet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada