7/9/21

Un llibre, una recepta (45). Sofregit de verdures amb fideus soba i sèsam

 


Avui vos porto un llibre que a banda de tenir receptes explica molt bé l’ayurveda. També hi podreu trobar meditacions, ioga, massatges, remeis casolans... tota una filosofia de vida. Mai me canso d’aprendre i un llibre, sempre te porta a un altre.


Helena aquest mes s'ha animat amb dues receptes:

Uns Vermicelli d'arròs amb espècies que només vore'ls ja te'ls minjaries.


I un Gratinat mediterrani de verdures que segur que han gaudit d'allò més.



La recepta que he preparat és ben senzilla i tenim un plat complet i variat.

 

Ingredients:

250g tofu

6C salsa soja (jo he utilitzat tamari)

2c comí mòlt

1c pesteta en pols

1c gingebre en pols

2C gingebre fresc ratllat

6C oli vegetal (jo he utilitzat oli d’auliva)

½ c pebre negre

½ c nou moscada

1c canyella

800g verdures (segons cada dosha fa una recomanació, jo he utilitzat: carabassó i pastanaga)

2c pell llimona ratllada

200g fideus soba

Sal

4C sèsam

 

Preparació:

Tallarem lo tofu a daus i lo posarem a marinar un mínim de 10 minuts amb lo tamari, 1 culleradeta de comí, la pesteta i lo gingebre.



Netegem i tallem les verdures com vulgueu.

Jo he utilitzat lo processador d’aliments de la Magimix Cook Expert, lo dics de tallar a làmines núm2.

Posem al wok l’oli i lo gingebre fresc, saltegem 30 segons i afegim: nou moscada, pebre negre, canyella, comí i una mica més de pesteta si voleu.

Saltegem un poquet i afegim les verdures i lo tamari. Acabem de saltejar al gust (o segons lo vostre dosha) i en acabar afegiu la pel de llimona.

Torrem una mica lo sèsam a la paella.

Coem los fideus segons instruccions fabricant. Saleu al gust (si voleu).

Saltegem a una paella en un xorret d’oli lo tofu que hem marinat.

Barregem lo saltejat de verdures amb lo tofu.

Servim los fideus acompanyats d eles verdures i en una mica de sèsam per damunt.



 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada