30/6/19

Pastís d'abadejo



O pastís de bacallà depenent d’on sigueu. Aquesta recepta la podeu fer per minjar gelada o acabada de fer, com més vos agrade.

Ingredients:
(per a unes 10 persones, llanda grossa)
8-10 pataques grans
4 lloms d’abadejo salats grans
1 làmina de pasta fullada grossa o dos de mitjanes (depenent de la mida de la vostra llanda)
1 primentó roig
2 pimentons verds italians
2 cebes
1 all porro gros
3 dents d’all
8 ous
400 ml crema vegetal (arròs, soja...)
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Formatge per gratinar

Preparació:
Haurem dessalat des del dia anterior los lloms d’abadejo en aigua i haurem canviat l’aigua un mínim de 3 vegades.
Desmollarem l’abadejo i lo reservarem.
Pelem, netegem i bullim les pataques sanceres.
Escorrem bé les pataques i les dixarem gelar.
Mentrestant trinxem les dents d’all, posem un xorro d’oli a la paella i ho sofregim.
Pelem i trinxem la ceba i l’afegim al sofregit.


Al cap d’un moment afegim l’abadejo. Depenent de lo salat que estigue corregirem de sal i afegirem una mica de pebre. Quan estigue fet, reservem.


Escorrem bé les pataques i les dixem gelar.
Netegem bé l’all porro, i los primentons. Ho tallem a trossets i saltegem al wok en un xorret d’oli d'auliva i sal.


Tallem les pataques a rodanxes.


Batem los ous amb la crema vegetal i salpebrem.



Estenem la làmina de pasta fullada a la base de la llanda. Anem col·locant una capa de pataca amb una mica d’ou i crema, una capa de sofregit d’abadejo amb una mica d’ou i crema... i anar repetint. 



A la última capa posarem l’ou i la crema que mos quede i al damunt lo saltejat de primentó i porros, una mica de formatge de gratinar i al forn a baix de tot a uns 180º fins que estigue doradet.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada