7/2/19

Un llibre, una recepta (14). Sopa d'ous de guatlla


Amb lo llibre d’avui vos porto una sopa ideal per a l’hivern. Calenteta i ben completa nutritivament parlant.


Mis secretos de Bruja de Brigitte Bulard-Cordeau és un llibre amb receptes tradicionals (i d’altres no tant) on s’utilitzen molt les espècies i herbes. Tot allò que ens aporta la natura. A banda de receptes, també hi podem trobar moltes explicacions curioses i informació sobre plantes. La seva maquetació de llibre/àlbum vell, també el fa molt especial.


Paula que és la campeona que seguix al repte, mos ha preparat una Amanida d'enciam silvestre perfecta per acompanyar qualsevol plat.


I uns Ous remenats amb pesteta que tot junt amb l'amanida farien un bon sopar!I aquí la recepta d’aquesta sopa que mos apetix tant estos dies.

Ingredients:
12 ous de guatlla
3 pastanagues
2 rames d’api
3 dents d’all
1 pomet d’herbes (com que no especificava, he escollit una mica de timó)
Tabasco (jo ho he substituït per pasta de pesteta)
1 llimona
Sal

Preparació:
Pelem les pastanagues i les fem a trossos. Netegem l’api i ho afegim a una cassola amb 2l d’aigua i lo pomet de timó. Ho fem bullir i fem lo caldo.
Coem los ous de guatlla 8 minuts amb aigua i sal.


Una vegada lo caldo estigue fet lo colem. A la recepta original no se fiquen les verdures, però jo he tallat una pastanaga a rodanxetes per a donar-li una mica més de color a la sopa.


Afegim la pasta de pesteta i lo suc de la llimona al caldo i ho fem bullir 5 minuts.
Pelem i axafem los alls al morter. Al estar cru i axafat farem que l’al·licina i l’al·liïna entren en contacte i aprofitarem de la millor manera los efectes beneficiosos de l’all com poden ser l’antibiòtic i l’antivíric que per a l’època que estem ens anirà molt bé.


Pelem los ous de guatlla i los tallem a trossets. Jo n’he reservat algun de sencer o l’he partit per la meitat també. Al gust.


Ho barregem amb l’all aixafat.


Posem una mica de la barreja al plat, així com los ous, també lo caldo.


Servim acabat de fer i gaudim d’una bona sopa calenteta.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada