Una altra manera de minjar los boquerons que segur que
agradarà molt als de casa si ho proveu.
Ingredients:
16 boquerons
mitjans/grans
4 primentons
del piquillo en conserva
6 tomaques
1 dent d’all
Farina de
cigrons
Sal
Oli d’auliva
Oli de gira-sol
(per fregir)
Pebre
1c panela
Preparació:
Netegem bé
los boquerons o demaneu a la vostra peixateria que ho facen per vatros. Millor
si són de mida mitjana/gans perquè així serà més fàcil fer tot lo procediment.
Tampoc volem comprar peix molt menut.
Posem a
escórrer los primentons dels piquillo per a que traguen l’excés d’aigua.
Pelem i
tallem la dent d’all a làmines i la posem a la cassola de terra en un bon xorro
d’oli d’auliva.
Escaldem,
pelem i triturem les tomaques. Les afegim a la cassola. Salpebrem i afegim una
cullerada de panela per a que los sofregit de tomaca no sigue tant àcid.
Dixem coure
a foc lent.
Tallem los
primentons a tires.
Obrim un
boqueró, posem unes tires de primentó al damunt i ho tanquem amb un atre
boqueró.
Ho
arrebossem bé amb farina de cigrons i fregim en abundant oli de gira-sol.
Una vegada
cuits los anem traient i posant damunt d’un plat en paper de cuina per a traure
l’excés d’oli. Los salem.
Quan los tinguem
tots fets los afegim al sofregit de tomaca i coem uns 10 minuts a foc lent.
Aquest és un
plat que acabat de fer està molt bo, però si lo dixeu reposar i lo mingeu al
cap d’unes hores o l’endemà segur que lo trobareu més bo. Ja me contareu si lo
proveu de fer!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada