16/8/18

Boquerons (seitons) farcits


Una altra manera de minjar los boquerons que segur que agradarà molt als de casa si ho proveu.




Ingredients:
16 boquerons mitjans/grans
4 primentons del piquillo en conserva
6 tomaques
1 dent d’all
Farina de cigrons
Sal
Oli d’auliva
Oli de gira-sol (per fregir)
Pebre
1c panela

Preparació:
Netegem bé los boquerons o demaneu a la vostra peixateria que ho facen per vatros. Millor si són de mida mitjana/gans perquè així serà més fàcil fer tot lo procediment. Tampoc volem comprar peix molt menut.
Posem a escórrer los primentons dels piquillo per a que traguen l’excés d’aigua.


Pelem i tallem la dent d’all a làmines i la posem a la cassola de terra en un bon xorro d’oli d’auliva.


Escaldem, pelem i triturem les tomaques. Les afegim a la cassola. Salpebrem i afegim una cullerada de panela per a que los sofregit de tomaca no sigue tant àcid.
Dixem coure a foc lent.


Tallem los primentons a tires.


Obrim un boqueró, posem unes tires de primentó al damunt i ho tanquem amb un atre boqueró.


Ho arrebossem bé amb farina de cigrons i fregim en abundant oli de gira-sol.


Una vegada cuits los anem traient i posant damunt d’un plat en paper de cuina per a traure l’excés d’oli. Los salem.


Quan los tinguem tots fets los afegim al sofregit de tomaca i coem uns 10 minuts a foc lent.


Aquest és un plat que acabat de fer està molt bo, però si lo dixeu reposar i lo mingeu al cap d’unes hores o l’endemà segur que lo trobareu més bo. Ja me contareu si lo proveu de fer!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada