4/10/17

Dolce di zucca *Itàlia



Aquest mes en lo Repte CRI mon anem a la regió de Piemonte en un dolç d’allò més bo.




Ingredients:
700g di polpa di zucca
2 bicchieri di latte (jo he utilitzat d’avena)
30g di burro (jo he posat oli d’auliva)
80g miele
80g aqua calda
100g di farina (jo he utilitzat farina d’arròs)
2 uova
Zucchero, per caramellare lo stampo

Preparació:
Pelem i tallem la carabassa a daus. La posem a coure en la llet i una cullerada d’aigua tapada a foc lent fins que estigue cuita. Voreu que s’embeu tot lo líquid.



Fem lo caramel en lo sucre i lo posem a la base del motlle. Ho dixem gelar.


Una vegada cuita la carabassa, la triturem.
Desfem la mel al foc i la barregem bé en l’aigua i l’oli.
Ho barregem tot bé en la crema de carabassa.


Anem remenant a foc lent i afegint la farina.


Ho dixem gelar.


Muntem les clares a punt de neu.
Barregem los rovells en la massa i després afegim tot remenant poc a poc les clares muntades.


Posem la massa al motlle i coem al forn a 170º uns 20-30 minuts.

 
Ja voreu que és un dolç molt suau.

3 comentaris:

  1. bonissim !! a mi m'ha agradat molt
    petonets
    Rosa

    ResponElimina
  2. A mí me ha despistado un poco este postre porque esperaba que fuese como un bizcocho, pero, sin embargo es como un flan

    ResponElimina
  3. Qué bien te ha quedado, este budín de calabaza ha triunfado.
    Besos!

    ResponElimina