Si una cosa m’agrada fer quan viatjo és anar a vore los
mercats (les fotos següents són del mercat de Ponta Delgada, Mercado da Graça) i
gaudir de la gastronomia, així que aquí teniu un petit reculls d’alguns tastets
que vam poder fer per les illes Açores. 100% recomanables si vos agrada la
natura.
Si una cosa tenen bona, i com haureu pogut vore a les fotos
del mercat, són los peixos i qualsevol altra cosa que surtigue del mar. Les
lapes són un clàssic, i cada restaurant les prepara a la seva manera: tal qual,
amb all i julivert, gratinades...
També vam provar un tipus de marisc que mos van dir que
només se feia a les roques volcàniques. Ells li diuen cracas. Ho bullen en
aigua de mar i ho servixen fresc. Lo seu gust i textura me va recordar al
cranc.
De peixos n’hi ha de totes mides, però los grossos a la
brasa són fantàstics, com aquest pagre amb la seua guarnició. Allí també és
tradició (com a la major part de Portugal) fer els racions generoses, així que
a vegades val més demanar “meia dose”.
O l’atún, també un clàssic de les illes. Però lo polp
(polvo) és una especialitat, i lo fan boníssim a la brasa, guisat o en amanida.
Tendret, que se desfà a la boca.
Tot i que en los calamars (lulas) tampoc se queden atràs!
Allà on aneu trobareu sopa del dia. Una opció molt econòmica
i bona.
I de carn no se queden curts, sobretot pel que fa a les
vaques! Com aquest “miolo de Alcatra”.
I la seua botifarra (morcela) servida en taronja o pinya.
Guarnicions de tota classe i abundants. Nhame amb salsa de
pesteta o moniato amb espècies ens van agradar per diferents.
I formatges regionals que sempre venien de gust.
De pa ne mingen una barbaritat, i sempre surt a taula. Pa
blanc, bolo lêvedo o una espècie de pa de brioix que preparen i acompanyen amb
tot. El treuen amb mantega, amb all i julivert, pesteta o mel.
I per acabar sempre te pots minjar un bon tros de pinya, una
mica de formatge en dolç de guava o maracuya i sinó acompanyar lo cafè en unes “queijadas”
tradicionals, amb coco, maracujà, taronja...
També podreu gaudir de bons vins de la illa de Pico i
algunes cerveses.
A més a més, també hi ha altres opcions, entre elles vam
trobar un vegetarià fantàstic al que dedicaré un post d’aquí uns dies.
I sí, mos van quedar un munt de coses a provar com lo cavaco
o una alcatra així que algun dia haurem de tornar! ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada