Si hagués de triar una cuina del món, a part de la pròpia,
seria la Índia. M’encanten les espècies i lo picant a més a més la verdura
sempre hi és present d’una forma o atra... l’aulor de les espècies a la cuina
és única!
Ingredients:
Per a Saag
seitan:
150g seitan
(o en tofu també va bé)
1 ceba
300g d’espinacs
1 all
1 cullerada
de gingebre picat
Oli
½ cullerada
de comí sencer
½ cullerada
de comí en pols
1 tomaca
1 cullerada
de garam masala
½ cullerada
de pesteta en pols
Sal
Per a les
pakores de ceba:
2 cebes
grosses o 4 de menudes
Farina de
cigrons
½ cullerada
de cilantre en pols
½ cullerada
de comí en pols
½ cullerada
de garam masala
½ cullerada
de pesteta en pols
½ cullerada
de cúrcuma en pols
Sal
oli
Preparació:
Pelem i
tallem les cebes.
Fem la
barreja de les espècies per a les pakores i ho barregem bé en la ceba tallada.
Ho dixem reposar una mica mentre preparem el Saag seitan.
Posem un
xorro d’oli i tirem los comins sencers per a que se vaiguen durant. Pelem i
trinxem la ceba, l’all i lo gingebre i l’afegim en los comins.
Pelem i
trinxem la tomaca i l’afegim al sofregit en la barreja d’espècies què ens
quedaven.
Triturem los
espinacs i afegim al sofregit.
Quan porte
uns 10 minuts coent-se a foc lent, afegim lo seitan tallat a daus i dixem coure
durant 15 minuts per a que s’acabe de coure.
Mentrestant,
posem unes 8 cullerades de farina de cigrons a la ceba i remenem bé. Si veiem
què falta més farina, n’afegim (tot dependrà de la quantitat de ceba que
tinguem). En los dits anem fent com a bunyols de ceba. Posem una paella en un
bon xorro d’oli i fregim les pakores.
Les anirem
posant damunt d’un paper de cuina per a traure l’excés d’oli.
Apagarem lo
foc i servirem lo Saag seitan en unes quantes pakores.
Si podeu, l’ideal
és minjar-s’ho en un bon tros de paneer o roti (pa hindú) i sucar les pakores
am salsa de tamarind.
Sembla molt bo, aquest combinat!
ResponEliminaUn plat molt exòtic! Petons!
ResponElimina