6/3/14

Saag seitan i pakores de ceba *Índia




Si hagués de triar una cuina del món, a part de la pròpia, seria la Índia. M’encanten les espècies i lo picant a més a més la verdura sempre hi és present d’una forma o atra... l’aulor de les espècies a la cuina és única!




Ingredients:

Per a Saag seitan:

150g seitan (o en tofu també va bé)

1 ceba

300g d’espinacs

1 all

1 cullerada de gingebre picat

Oli

½ cullerada de comí sencer

½ cullerada de comí en pols

1 tomaca

1 cullerada de garam masala

½ cullerada de pesteta en pols

Sal



Per a les pakores de ceba:

2 cebes grosses o 4 de menudes

Farina de cigrons

½ cullerada de cilantre en pols

½ cullerada de comí en pols

½ cullerada de garam masala

½ cullerada de pesteta en pols

½ cullerada de cúrcuma en pols

Sal

oli



Preparació:



Pelem i tallem les cebes.




 Fem la barreja de les espècies per a les pakores i ho barregem bé en la ceba tallada. Ho dixem reposar una mica mentre preparem el Saag seitan.





Posem un xorro d’oli i tirem los comins sencers per a que se vaiguen durant. Pelem i trinxem la ceba, l’all i lo gingebre i l’afegim en los comins.


 

Pelem i trinxem la tomaca i l’afegim al sofregit en la barreja d’espècies què ens quedaven.





Triturem los espinacs i afegim al sofregit.







Quan porte uns 10 minuts coent-se a foc lent, afegim lo seitan tallat a daus i dixem coure durant 15 minuts per a que s’acabe de coure.



Mentrestant, posem unes 8 cullerades de farina de cigrons a la ceba i remenem bé. Si veiem què falta més farina, n’afegim (tot dependrà de la quantitat de ceba que tinguem). En los dits anem fent com a bunyols de ceba. Posem una paella en un bon xorro d’oli i fregim les pakores.


 Les anirem posant damunt d’un paper de cuina per a traure l’excés d’oli.



Apagarem lo foc i servirem lo Saag seitan en unes quantes pakores. 

 

Si podeu, l’ideal és minjar-s’ho en un bon tros de paneer o roti (pa hindú) i sucar les pakores am salsa de tamarind.

2 comentaris: