Aquest mes vos porto un llibre xicotet carregat de conserves súper interessants: Conserves atrevides per al vostre rebost de Reinhardt Hess.
La salsa d’avui la podeu fer picant o no, al vostre gust, però ja vos dic
que lo toc de bolets li dona un sabor potent i molt bo per acompanyar qualsevol
dels vostres plats.
Ingredients:
Les mesures són per a 4 pots de 400ml. Si ne voleu fer més, multipliqueu.
15g bolets secs variats (rossinyols, camagrocs i ceps)
4 dents d’all
500g d’asbargínyia
800g de tomaques (jo les he utilitzat en conserva)
2 cebes
400g cors de carxofa en conserva
1 pesteta (a la recepta original posa 150g, però com que els que tinc de
casa són molt potentes, jo només n’he posat una)
1c orenga sec
Oli d’auliva
70g concentrat de tomaca
Sal
Pebre negre
Preparació:
Cobrim los bolets secs en 400ml d’aigua calenta (60º) i reservem.
Netegem les asbargínyies i les tallem a daus. Les salem i reservem.
Tallem els tomaques a daus.
Pelem les cebes i los alls i los tallem a trossets.
Tallem los cors de carxofa a galls.
Tallem a trossets la pesteta.
A una cassola posem un bon xorro d’oli i saltegem els asbargínyies durant 5
minuts.
Afegim la ceba i l’all i continuem saltejant durant 5 minuts més.
Colem los bolets i reservem la seua aigua.
Afegim a la cassola les tomaques, la pesteta, lo concentrat de tomaca i los bolet si la seua aigua. Salpebrem, posem orenga i ho dixem coure uns 25 minuts.
Quan queden 5 minuts, afegim los cors de carxofa.
En acabar ja ho podrem consumir o bé posar en pots per a conservar-ho. Los courem al bany maria durant 45 minuts i una vegada gelats ja los podrem dixar al nostre rebost i tenir una salsa ben bona per acompanyar los nostres plats.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada