7/10/24

Un llibre, una recepta (80). Les llenties

 

Aquest mes vos torno a portar un llibre de la Maria Nicolau, la que considero, a banda d’una gran chef, una fantàstica escriptora. Llegiu, cuineu i gaudiu dels seus llibres, no vos decepcionaran.

Avui una recepta de Cremo!, clàssica, de tota la vida, però que a casa devorem sempre. I és que los plats de cullera mos encanten! He fet la versió vegana, però Maria vos proposa diferents propostes pa tots los gustos i paladars.


Ingredients:

1 ceba

1 all porro

2 pastanagues

2 dents d’all

2 tomaques

4 tasses de gentilles pardines (o grapats)

1 tros de primentó (del color que tingueu)

vi ranci

1 fulla de llorer

oli d’auliva

sal


Preparació:

Pelem i tallem la ceba menuda. Posem un xorro d’oli a la cassola i la dorem.


Pelem i tallem a trossets l’all porro, les pastanagues, les dents d’all i la tomaca. Ho afegim a la cassola i sofregim.

A mitant cocció afegim un xorret de vi ranci.


Netejarem els gentilles i les afegirem a la cassola. Afegirem aigua fins que queden cobertes i una mica més. Posarem la fulla de llorer. Salarem al gust.

Ho dixarem coure uns 25 minuts fins que estiguen cuites i apagarem lo foc. Les remenarem un parell de vegades mentre dure la ccoció. La calor residual els acabarà de coure.

Podeu complementar lo plat afegint a la cocció una mica de pataca o arròs.

I a vatros, vos agraden los plats de cullera?

I si voleu descobrir més llibres, visiteu la Mediateca Gastronòmica del blog. Totes les recomanacions són benvingudes!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada