Aquest mes vos torno a portar un llibre de la Maria Nicolau, la que considero, a banda d’una gran chef, una fantàstica escriptora. Llegiu, cuineu i gaudiu dels seus llibres, no vos decepcionaran.
Avui una recepta de Cremo!, clàssica, de tota la vida, però que a casa devorem sempre. I és que los plats de cullera mos encanten! He fet la versió vegana, però Maria vos proposa diferents propostes pa tots los gustos i paladars.
Ingredients:
1 ceba
1 all porro
2 pastanagues
2 dents d’all
2 tomaques
4 tasses de gentilles pardines (o grapats)
1 tros de primentó (del color que tingueu)
vi ranci
1 fulla de llorer
oli d’auliva
sal
Preparació:
Pelem i tallem la ceba menuda. Posem un xorro d’oli a la cassola i la dorem.
Pelem i tallem a trossets l’all porro, les pastanagues, les dents d’all i la tomaca. Ho afegim a la cassola i sofregim.
A mitant cocció afegim un xorret de vi ranci.
Netejarem els gentilles i les afegirem a la cassola. Afegirem aigua fins que queden cobertes i una mica més. Posarem la fulla de llorer. Salarem al gust.
Ho dixarem coure uns 25 minuts fins que estiguen cuites i apagarem lo foc. Les remenarem un parell de vegades mentre dure la ccoció. La calor residual els acabarà de coure.
Podeu complementar lo plat afegint a la cocció una mica de pataca o arròs.
I a vatros, vos agraden los plats de cullera?
I si voleu descobrir més llibres, visiteu la Mediateca Gastronòmica del blog. Totes les recomanacions són benvingudes!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada