7/8/24

Un llibre, una recepta (78). Amanida de pasta Tex Mex

Mucho más que hummus de Manel Garcia i Hanna Buschmann és un llibre de receptes vegetals fantàstic. I com que a l’estiu apetixen plats ben fresquets, este mes vos compartixo la seva recepta d’amanida de pasta.


Si teniu l’oportunitat de tenir lo seu llibre a les vostres mans, segur que vos agrada. I si no, sempre los podeu seguir a les xarxes @adictedtohummus .


Ingredients:

250g pasta (jo he utilitzat espirals sense gluten d’arròs i de llegums barrejades)

1/2 primentó roig

1/2 primentó verd

1/2 primentó groc (no ne tenia i no n’he posat, però si en teniu, donarà més color)

1/2 ceba morada

100g panís en conserva

300g fesols rojos cuits

cilantre

natxos

jalapeños en conserva

Per a la salsa d’alvocat:

1 alvocat

lo suc d’una llima

3c iogurt soja (jo he utilitzat d’ametlla)

1C cilantre

1/2 dent d’all

1/4c comí

1C oli d’auliva

sal

50ml aigua


Preparació:

Bullim la pasta en abundant aigua, quan estigue feta l’escorrem bé i al dixem gelar. Després la posem a la nevera per a que estigue ben fresqueta.


Escorrem bé los fesols, los netegem i los dixem ala nevera per a que també estiguen ben fresquets.

Netegem los primentons i pelem la ceba i ho tallem tot a trossets de la mida desitjada.

Si vos agrada picantet, podeu tallar també uns quants jalapeños per a barrejar a l’amanida.

Preparem la salsa. Pelem l’alvocat i posem a un recipient la seva carn, també la resta d’ingredients i triturem bé fins obtenir una salsa ben homogènia.

Posem a un bol los fesols, lo primentó, la ceba i lo panís. Trinxem una mica de cilantre i també l’afegim. Barregem bé.



En acabar afegim la pasta i acabem de barrejar amb compte per a no trencar-la.

Servim als plats en una mica de la salsa, natxos, uns trossets de jalapeños i llima. La resta per acompanyar per si algú ne vol més.

I si vos ve de gust, al llibre també proposen d'acompanyar-ho amb una mica de feta vegà i primentó picant.

I teniu un plat ben complet!

Teniu alguna recomanació de llibre de cuina amb vegetals, vegetariana o vegana?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada