7/7/24

Un llibre, una recepta (77). Hamburgueses veggie de restes de gentilles

 


Aquest mes vos porto un llibre que se diu: Cocina zero waste. Comprar, conservar y cocinar sin residuos de Sebastian Simon. Un llibre complet, amb moltes receptes i idees per aprofitar les restes de menjar organitzat per capítols de grups d’aliments.

La recepta que he escollit, a part de ser veggie, és perquè llegums a casa ne fem totes les setmanes, i com sempre, ja posats, doncs se’n couen una mica més per aprofitar per a alguna altra recepta, com la d’avui. A la original en fa mini burguers i són fregides. Jo les he fet una mica més grossetes i al forn.


Ingredients:

200g gentilles cuites

1 pastanaga

1 ceba

1 ou

oli d’auliva

Pa ratllat (ho he substituït per yuka, sense gluten)

sal

pebre negre

comí (ho he afegit jo a més a més per a fer-les més digestives)

sèsam, per decorar


Preparació:

Pelem la pastanaga i la ceba.

Posem a la olla inox de la Magimix Cook Expert les gentilles, la pastanaga, la ceba, l’ou, 2 cullerades de yuca, un xorro d’oli d’auliva, un polsim de comí i salpebrem al gust. Tapem i ho triturem tot a velocitat 18. Podeu fer-ho amb qualsevol processador d’aliments.


Depenent de la consistència que ens haurà quedat, afegirem una mica més de yuca a la barreja i tornarem a triturar fins aconseguir una massa moldejable.

Posem un tros de paper vegetal a la llanda de forn, anem fent boletes i les posem al damunt. Les aplanem una mica amb la mà.

Opcionalment podeu decorar amb una mica de sèsam o les llavoretes que preferiu.

Ho coem al forn a 200º fins que veiguem que estiguen cuites i doradetes.

Les podem servir acabades de fer acompanyades d’una mica de verdura, fer-ne un entrepà o allò que vos vingue de gust.

Les que sobren les podeu guardar a la nevera uns 5 dies i anar menjant calentes o gelades que igualment estan bones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada