Aquest mes vos porto un llibre que se diu: Cocina zero waste. Comprar, conservar y cocinar sin residuos de Sebastian Simon. Un llibre complet, amb moltes receptes i idees per aprofitar les restes de menjar organitzat per capítols de grups d’aliments.
La recepta que he escollit, a part de ser veggie, és perquè llegums a casa ne fem totes les setmanes, i com sempre, ja posats, doncs se’n couen una mica més per aprofitar per a alguna altra recepta, com la d’avui. A la original en fa mini burguers i són fregides. Jo les he fet una mica més grossetes i al forn.
Ingredients:
200g gentilles cuites
1 pastanaga
1 ceba
1 ou
oli d’auliva
Pa ratllat (ho he substituït per yuka, sense gluten)
sal
pebre negre
comí (ho he afegit jo a més a més per a fer-les més digestives)
sèsam, per decorar
Preparació:
Pelem la pastanaga i la ceba.
Posem a la olla inox de la Magimix Cook Expert les gentilles, la pastanaga, la ceba, l’ou, 2 cullerades de yuca, un xorro d’oli d’auliva, un polsim de comí i salpebrem al gust. Tapem i ho triturem tot a velocitat 18. Podeu fer-ho amb qualsevol processador d’aliments.
Depenent de la consistència que ens haurà quedat, afegirem una mica més de yuca a la barreja i tornarem a triturar fins aconseguir una massa moldejable.
Posem un tros de paper vegetal a la llanda de forn, anem fent boletes i les posem al damunt. Les aplanem una mica amb la mà.
Opcionalment podeu decorar amb una mica de sèsam o les llavoretes que preferiu.
Ho coem al forn a 200º fins que veiguem que estiguen cuites i doradetes.
Les podem servir acabades de fer acompanyades d’una mica de verdura, fer-ne un entrepà o allò que vos vingue de gust.
Les que sobren les podeu guardar a la nevera uns 5 dies i anar menjant calentes o gelades que igualment estan bones.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada