Lo llibre d’aquest mes mos porta a Vietnam. Va ser un regal que me va fer Imma uns anys abans de que jo visités el país. Tinc la sort de tenir amics que viatgen i saben que m’agrada la cuina d’arreu. Sempre pensen en mi. Gràcies!
Vietnamese Favourites de Wendy Hutton és un xicotet llibre en una selecció de les receptes més conegudes.
Ingredients:
1c pebre negre
3 dents d’all
2C de citronella (jo no la tenia fresca, així que l’he utilitzat seca)
½ c sucre (jo he posat panela)
¼ c sal
½ C salsa peix (per substituir-ho i fer-ho vegà, utilitzeu tamari o
salsa de soja)
400g tofu ferm
3C oli d’auliva
½ ceba tendra
2 tomaques pera
Preparació:
Molem lo pebre en lo molinet.
Pelem les dents d’all i les afegim a un bol en lo pebre, la citronella,
lo sucre, la sal i ho triturem tot bé fins obtenir una pasta.
Tallem lo tofu a trossets planets (o com preferiu) i lo barregem bé en la pasta i dixem reposar 30 minuts.
A una paella o planxa, poseu l’oli i doreu lo tofu pels dos costats.
Mentrestant netegem la tomaca i la tallem a daus. Pelem la ceba i la tallem a trossets. Ho posem a un plat.
Després servim lo tofu per damunt.
Per a minjar, barregeu bé i gaudiu d’un plat ben especiat i fresc.
Vietnam és un país en una cuina aromatitzada per la varietat de plantes que utilitzen. Llàstima que aquí no tinguem a l’abast aquest producte fresc.
Si voleu vore més cosetes pel blog sobre la cuina vietnamita, no vos pregueu:
Viatjant i minjant per Vietnam II
Green Bamboo Cooking School (Un taller de cuina fantàstic!)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada