La recepta d’avui és d’un llibre que em va regalar fa molts anys i que s’havia quedat al fons de l’armari. Fullejant-lo l’altre dia, vaig pensar que aquesta amanida havia d’estar bona. I aquí teniu la meua versió.
Lo llibre,
Cuina per solters. Les millors receptes de Ismael Prados.
Ingredients:
3 tasses de
gentilles (pardina)
1 polp (600g
aproximadament)
1 massana
àcida
1 ceba
tendra
1 primentó
verd
3 pataques
grosses
1 tassa
aulives sense pinyol (la recepta original porta tàperes)
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Primentó roig
picant
1 fulla de
llorer
Preparació:
Aquesta és d’aquelles
receptes que estan més bones si se
preparen en antelació.
Netegem i
bulim les gentilles en aigua fins que estiguen cuites. No cal dixar-les a
remull perquè lo seu temps de cocció és prou ràpid, en 30 minuts ho menys ho
tindreu. Les colem i reservem.
Bullim les
pataques o bé les coem al caliu ( estarà més bo). Les pellem i tallem a daus.
Bullim lo
polp en una fulla de llorer uns 30 minuts. Escorrem bé i tallem a trossets i
rodanxes. Lo caldo no lo tireu. Guardeu-lo per a fer un arrosset, per exemple.
Pelem i
tallem la massana i la ceba a daus.
Netegem i
tallem a trossets lo primentó.
Ho anem posant
tot a un bol.
Reservem a la nevera.
Fem la
vinagreta. Barregem bé l’oli en la sal, lo pebre i lo primentó picant.
Tallem els aulives a trossets menuts i ho afegim a la vinagreta. Tornem a barrejar-ho bé.
A l’hora de servir ho barregem bé en la vinagreta i a gaudir d’un plat ben complet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada