7/10/23

Un llibre, una recepta (69). Amanida de polp i gentilles

La recepta d’avui és d’un llibre que em va regalar fa molts anys i que s’havia quedat al fons de l’armari. Fullejant-lo l’altre dia, vaig pensar que aquesta amanida havia d’estar bona. I aquí teniu la meua versió.

 

Lo llibre, Cuina per solters. Les millors receptes de Ismael Prados.



Ingredients:

3 tasses de gentilles (pardina)

1 polp (600g aproximadament)

1 massana àcida

1 ceba tendra

1 primentó verd

3 pataques grosses

1 tassa aulives sense pinyol (la recepta original porta tàperes)

Sal

Pebre negre

Oli d’auliva

Primentó roig picant

1 fulla de llorer

 

Preparació:

Aquesta és d’aquelles receptes que  estan més bones si se preparen en antelació.

Netegem i bulim les gentilles en aigua fins que estiguen cuites. No cal dixar-les a remull perquè lo seu temps de cocció és prou ràpid, en 30 minuts ho menys ho tindreu. Les colem i reservem.

Bullim les pataques o bé les coem al caliu ( estarà més bo). Les pellem i tallem a daus.

Bullim lo polp en una fulla de llorer uns 30 minuts. Escorrem bé i tallem a trossets i rodanxes. Lo caldo no lo tireu. Guardeu-lo per a fer un arrosset, per exemple.

Pelem i tallem la massana i la ceba a daus.

Netegem i tallem a trossets lo primentó.

Ho anem posant tot a un bol.



Reservem a la nevera.

Fem la vinagreta. Barregem bé l’oli en la sal, lo pebre i lo primentó picant.

Tallem els aulives a trossets menuts i ho afegim a la vinagreta. Tornem a barrejar-ho bé.


A l’hora de servir ho barregem bé en la vinagreta i a gaudir d’un plat ben complet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada