Aquest mes anem a volta runa miqueta i la recepta del llibre ve des d’Egipte. Tinc la sort de tenir amics que saben que m’agrada la cuina i me porten moltes coses de tots los països que visiten. Jo súper agraïda i xalant com una xiqueta provant receptes i ingredients nous.
La recepta de sépia següent és del llibre: Cocina moderna egipcia de Magda Mehdawy. Un llibre amb receptes ben variades i fàcils de fer per a tota la família.
Ingredients:
1kg de sépia
(ja neta)
½ kg de
tomaques
2 cebes
grosses
2 primentons
rojos (o verds)
1 pesteta
4 dents d’all
Sal
Pebre negre
Api (jo no n’he
posat perquè no en tenia)
¼ got d’oli
de panís (jo l’he posat d’auliva)
2 llimones
1 got d’aigua
Preparació:
Se tallem
les sépies a trossets.
Pelem i
tallem la ceba.
Netegem i
tallem los primentons i les tomaques a daus.
Pelem i
tallem los alls a rodanxes.
A una
cassola saltegem los alls, la ceba i lo primentó.
Afegim la tomaca, salpebrem i fem un bon sofregit.
Afegim lo got d’aigua i fem bullir. A continuació hi posem la sépia i remenem bé.
Apaguem lo
foc i ho posem a una safata per al forn.
Netegem i tallem la llimona a rodanxes i la posem per damunt.
Ho coem al
forn un quart d’hora a uns 170º.
Traiem del
forn i ja podem servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada