Avui en Cooking the Chef seguim amb la cuina d'avantguarda i la meua aportació és una recepta del gran Arzak, del seu llibre Arzak Bocados.
Una recepta simple que jo he adaptat i en lloc d’utilitzar els
escopinyes (o catxels com diem natros) fresques perquè no n’he trobat, ho he
fet amb escopinyes en conserva de pesca sostenible.
Ingredients:
Per al Bloody Mary:
4 tomaques madures
1 copa de vodka
2 gotes de tabasco
1c de salsa Worcersterhire (al mateix llibre diu que si no en tenim,
no cal posar-ne)
Suc de ½ llimona
Sal
Pebre negre
Per a les escopinyes:
200g escopinyes
2C oli d’auliva (per a saltejar-les si ne trobeu de fresques)
1 fulla de gelatina (ho he substituït per agar agar)
Preparació:
Pelar, traure les llavor si triturar les tomaques. Afegir la resta d’ingredients
i tornar a triturar. Corregir de sal al gust.
Reservar a la nevera per a que se mantingue ben fresc fins a l’hora de
servir-ho.
Escorrem bé les escopinyes i les reservem. Acalentem lo suc d’aquestes
i afegim l’agar agar. Dixem gelar per exemple en una carmanyola de vidre per a
que després tingue forma quadrada i ho puguem tallar a daus.
Posem los daus al fons del gotet, les escopinyes i lo Bloody Mary. Servim en un escuradents o cullereta per a poder minjar-ho mentre ho bevem i gaudim de l’aperitiu.
I si teniu ganes de gaudir de més cuina d’avantguarda, visiteu els propostes a Cooking the Chef.
Esto es un bloody Mary con personalidad, tiene que estar delicioso.
ResponEliminaFelicidades por la receta.
Besos.
Cristina no cal dir gaire cosa, només que la recepta és perfecta, bona, fresqueta... ideal!
ResponEliminaM'ha agradat moltíssim
PTNTS
Glòria
em rexifla aquesta recepta...apuntada queda!!
ResponEliminapetons
M'encanta aquest Bloody Mary, te que ser molt sorprenent el dau de gelatina al fons! Petons
ResponEliminaUn clàssic amb avantguarda. Si senyora. Gràcies per ser amb nosaltres. Petò.
ResponEliminaQué receta más buena de Arzak, un clásico maravilloso... Yo también utilizo berberechos en conserva de muy buena calidad cuando hago por ejemplo las cocochas con berberechos. Somos un país un referente de la industria coservera y tenemos las conservas de mejor calidad del mundo eso hay que aprovecharlo. Una receta fantástica. Un beso
ResponElimina