Avui vos porto un llibre que quan vaig començar a llegir-lo me va enganxar. Cuina! O barbàrie. de Maria Nicolau.
Maria escriu d’una manera molt amena i engrescadora. Per a mi, és molt més que un llibre de receptes, vos animo a que lo llegiu.
Aquí teniu la meua versió d’una de les seues receptes. Destacar que m’encanta
que promogue posar los ingredients a ull, com feien les nostres iaies i que a
mi tant m’agrada.
Ingredients:
2l de caldo de peix o aigua
1 ceba
4 tomaques madures
4 dents d’all
1 manoll de julivert
200g abadejo desmollat
2 grapats de fideus sense gluten
8 o 10 ametlles torrades
Brins de safrà
Oli d’auliva
2 pataques (això ho he afegit jo, a la recepta original no consta)
Preparació:
La nit ans posarem l’abadejo a dessalar en aigua i l’anirem canviant.
Jo faig 3 canvis d’aigua, però tot dependrà de lo saladet que vos agrade.
Pelem la ceba i la tallem a juliana.
Posem un bon xorro d’oli a la cassola i sofregim la ceba.
Pelem les dents d’all, les tallem a rodanxes i les afegim al sofregit.
Pelem les tomaques i les tallem a daus. Les afegim al sofregit.
Escorrerem bé l’abadejo, trinxarem lo julivert i ho afegirem al sofregit.
Ho integrarem tot bé i li abocarem lo caldo. Ho dixarem coure 10 minuts.
Pelarem les pataques, les farem a trossos irregulars i les posarem a l’olla.
Mentrestant farem la picada tot picant els ametlles en lo morter, afegirem lo sofra i una mica del caldo, després ho abocarem a l’olla en los fideus.
Dixarem coure fins que estiguen los fideus ben cuits i ja ho podrem servir.
Dir que a mi és un plat que m’agrada fer d’una dia per a l’altre, que
quede ben reposat.
Maria, al seu llibre, diu que a ella li agrada servir-lo en ou dur per damunt, segur que així també ha d’estar ben bo. I vatros, com ho feu?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada