Aquest mes vos porto la segona part d’un llibre de bentos que m’agrada molt de Makiko Itoh: The Just Bento Cookbook 2. Un llibre per als que mingem de carmanyola durant la setmana i volem canviar una mica de tant en tant. Receptes, trucs, variants dels plats, com congelar. Un llibre molt complet, com lo primer.
Ingredients:
400g tofu
ferm
2 alls
porros
Bolets:
shitake, shimeji blanc, shimeji marró, gírgola (los que tingueu/trobeu)
1 manollet
de bledes
Oli de sèsam
4C mirin
2C sake
4C tamari
Sal
Preparació:
Escorrem bé
lo tofu i li llevem l’excés d’aigua en un paper de cuina. Reservem.
Netegem los alls porros i los tallem a tires. Los saltegem a la paella en un xorro d’oli de sèsam.
Netegem los
bolet si los afegim al saltejat d’all porro.
Afegim lo mirin, lo sake i lo tamari i coem a foc lent.
Tallem lo tofu a tires i l’afegim. Coem a foc lent durant 10 minuts.
Netegem les bledes i els tallem a trossos. Les afegim a la paella i coem 2-3 minuts més.
Jo he acompanyat aquesta recepta amb arròs tal i com suggereix al llibre. Ho posem a les carmanyoles i guardem a la nevera per a l’endemà.
Itadakimasu!
Si voleu
vore altres receptes del primer llibre al blog, visiteu:
Miso tofunuggets i kinpira de primentó
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada