7/3/23

Un llibre, una recepta (62). Tofu Donburi Bento

 


Aquest mes vos porto la segona part d’un llibre de bentos que m’agrada molt de Makiko Itoh: The Just Bento Cookbook 2. Un llibre per als que mingem de carmanyola durant la setmana i volem canviar una mica de tant en tant. Receptes, trucs, variants dels plats, com congelar. Un llibre molt complet, com lo primer.

 


Ingredients:

400g tofu ferm

2 alls porros

Bolets: shitake, shimeji blanc, shimeji marró, gírgola (los que tingueu/trobeu)

1 manollet de bledes

Oli de sèsam

4C mirin

2C sake

4C tamari

Sal

 

 

Preparació:

Escorrem bé lo tofu i li llevem l’excés d’aigua en un paper de cuina. Reservem.

Netegem los alls porros i los tallem a tires. Los saltegem a la paella en un xorro d’oli de sèsam.


Netegem los bolet si los afegim al saltejat d’all porro.

Afegim lo mirin, lo sake i lo tamari i coem a foc lent.

Tallem lo tofu a tires i l’afegim. Coem a foc lent durant 10 minuts. 

Netegem les bledes i els tallem a trossos. Les afegim a la paella i coem 2-3 minuts més. 

Jo he acompanyat aquesta recepta amb arròs tal i com suggereix al llibre. Ho posem a les carmanyoles i guardem a la nevera per a l’endemà.

Itadakimasu!

  

Si voleu vore altres receptes del primer llibre al blog, visiteu:

Miso tofunuggets i kinpira de primentó

Bento de calamar picant


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada