Amb Cooking The Chef aquest mes en hem endinsat en la cuina de la postguerra de la mà de Ignacio Doménech Puigcerós.
Moltes vegades la cuina senzilla és la millor. Proveu esta recepta, segur que vos agradarà, és perfecta per a un sopar d’hivern.
Ingredients:
A la recepta original no s’indiquen quantitats, així que ho he fet a
ull.
4 alls porros grossos
5 pataques
2 fulles de llorer
1 manollet de julivert
300ml aigua
4 dents d’all
Oli d’auliva
Preparació:
Pelem les pataques i les tallem a rodanxes. A una cassola de terra les
anem posant per tota la base.
Netegem los alls porros i los tallem a trossos. Los posem a la cassola
per damunt de les pataques. Afegim l'aigua.
Trinxem lo julivert i lo repartim per damunt dels porros i també li
afegim les dues fulles de llorer.
Ho tapem i ho dixem coure a foc lent fins que la pataca estigue ben tendra, que se desface.
Mentrestant, pelem les dents d’all, les tallem a làmines i les fregim
en un bon xorro d’oli.
Quan lo de la cassola estigue ben cuit, afegim per damunt l’oli en los
alls i ja podrem servir.
Un plat reconfortant i ben bo.
Si vos ve de gust, li poseu posar una mica de sal i pebre per damunt.
Si voleu vore més receptes, visiteu: Cooking the Chef.
Plats com aquest devien ser el pa nostre de cada dia a moltes de les taules de casa nostra, sobretot a les taules de la gent que no vivia a ciutat, que vivia al camp, en pobles i en masos on el menjar, per sort,
ResponEliminano hi va faltar, durant l'època d'Ignasi Domènech.
PTNTS
Glòria
Molt sa, econòmic i boníssim!
ResponEliminapetons
Aquesta combinació es dintre de la senzillesa una mòn de sabors. Una bna recepte que calenta estomacs i ajuda a pasar la gana. Gràcies per participar!
ResponEliminaSembla mentida que ham uns ingredients tan sencills, es pugui fer un plat tan bo. I es que la cuina al final es això. No fan falta floritures, clar que a aquells moments era imposible, pero has conseguit una recepte que donen ganes de fer. Felicitats.
ResponElimina