Com cada mes vos porto una recepta d’un llibre de cuina i avui la cosa va de bentos que és la manera com anomenen els japonesos les carmanyoles que s’emporten cada dia a la feina o a l’escola. Fantàstic per a ara que tornem a la rutina. Si feu cerca per internet voreu que n’hi ha de milions de maneres, uns més simples i altres molt sofisticats que comporten una feinada, però lo que vos proposo avui és ben fàcil.
Effortles Bento és un llibre amb
moltes receptes senzilles, organitzades per temàtiques si amb consells per
organitzar-te i també congelar aliment per tenir sempre a mà receptes
saludables i cuinades a casa.
Imma aquesta vegada ens ha preparat un Pollastre gratinat que han trobat molt bo i diu que repetiran.
I aquí la recepta del bento de calamars picants:
I aquí la recepta del bento de calamars picants:
Ingredients:
Per als
calamars:
2 calamars a
rodanxes (guardarem les potes per a un altre plat)
2c oli de
sèsam
3C sake
1C tamari
1c panela
1c sèsam
1c pasta de xili
Per a l’amanida
de fesols:
200g
fesolets rojos
½ ceba
tendra
Sal
1C suc
llimona
Oli d’auliva
Julivert
Pebre
Per a l’arròs:
200g arròs
blanc (jo e utilitzat variant japonesa de granet més xicotet i rodó, tipus
shusi)
Furikake (al
gust)
Preparació:
Posem los
fesols a remulla la nit abans.
Cuinem los
fesols en abundant aigua fins que estiguen cuits.
Escorrem los
fesols i dixxem gelar.
Mentrestant tirem
un xorret d’oli de sèsam a la paella i afegim los calamars i saltegem.
Afegim lo
sake, lo tamari, lo sucre, lo sèsam i la pasta de xili. Barregem bé i saltegem
fins que los calamars estiguen cutis i la salseta lligada.
Rentem bé l’arròs
i lo coem.
Pelem i
trinxem la ceba. Afegim també lo julivert picat suc de llimona, oli d’auliva i
salpebrem al gust. Afegim los fesols i barregem bé. Rectifiquem de sal i pebre
si és necessari.
Posem lo
minjar a la carmanyola com més mos agrade i a l’hora de minjar-nos-el, afegim
lo furikake a l’arròs.
Idatakimasu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada