Ingredients:
1kg de sépia
(ja neta)
2 dents d’all
1 manollet
de julivert
1 llesca de
pa sense gluten
2 ous
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Farina de
cigrons
Per a la
salsa:
400g tomaca
en conserva
2
pastanagues
1 ceba
1 dent d’all
Sal
Oli d’auliva
1 fulla de
llorer
Preparació:
Triturem al processador d’aliments els ingredients per a fer les
mandonguilles. Jo he utilitzat la cuba gran de la Magimix Cook Expert. Posem la sépia, les dents d’all pelades, les
fulles de julivert, lo pa, los ous i sal i pebre al gust. Ho triturem bé fins
obtenir una massa homogènia.
A continuació, a la olla inox de la Magimix Cook Expert prepararem la salsa mentre farem les mandonguilles. Pelem les pastanagues, la ceba i la dent d’all. Ho posem a l’olla en un bon xorro d’oli d’auliva i programem: COCCIÓN/DORAR. En acabar afegirem la tomaca, la sal i la fulla de llorer. Programarem: COCCIÓN/COCCIÓN LENTA tot dixant la tapa menuda destapada. Quan acabe, posarem la tapa i programarem: EXPERTO 1min v18.
Mentre farem la salsa, donarem forma a les mandonguilles i les arrebossarem bé amb la farina de cigrons. A una paella posarem abundant oli d’auliva i les fregirem. Les anirem posant damunt d’un plat amb paper de cuina per treure l’excés d’oli.
Posarem la salsa a una cassola, dixarem lo foc lent i afegirem les mandonguilles. Les courem així uns 40 minuts per a que s’empapen bé de salsa.
En acabar, ja podrem servir. Aquest és un d’aquells plats que l’endemà encara està més bo. També podeu fer-ne més quantitat i congelar-les sense fregir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada