7/11/22

Un llibre, una recepta (59). Penne ziti rigate alla Boscaiola

 


Avui vos porto un llibre que fa anys que tenim i que segur que molts de vatros també lo tindreu per casa: La pasta clasica de Giuliano Hazan. Aquí trobareu les receptes de tota la vida de pasta, com fer la pasta, com se diu cadascuna, com cuinar-la... és un llibre ben complet en unes receptes boníssimes.

I com que anem amb receptes clàssiques, quina millor que una boscaiola feta amb pasta sense gluten. Per a aquesta recepta podeu utilitzar la pasta que més vos agrade, sempre millor que tingue alguna cavitat o ranuretes per a que s’impregne bé de salsa.

 

Ingredients:

320g penne zitti rigate sense gluten

30g ceps deshidratats

350g xampinyons

250g tomaca en conserva

1 dent d’all

1C julivert picat

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

Parmesà

 

Preparació:

Hidratem los ceps amb 250ml d’aigua tèbia uns 20 minuts.

Los escorrem bé i tallem a trossets.

Colem l’aigua i la reservem.

Pelem i trinxem la dent d’all. Posem un xorro d’oli a la cassola i la dorem. Afegim lo julivert.

Netegem los xampinyons i los tallem a làmines o a trossets. Los afegim a la paella i saltegem.

A continuació afegim los ceps i cuinem fins que s’evapore tota l’aigua que solten los bolets.


Tallem les tomaques a daus i ho afegim al sofregit. Salpebrem.

Mentrestant bullim la pasta segons les instruccions de cocció.


Quan la pasta estigue casi cuita, l’afegim al sofregit. Remenem bé i apaguem lo foc.

Servim i si vos ve de gust, li poseu parmesà ratllat al damunt.

 

Quina és la pasta que més vos agrada?

 

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada