5/11/22

Anxoves en primentons

 


Amb Cooking the Chef anem cap a la gastronomia del segle XX amb Auguste Escoffier. Cuiner que va simplificar i modernitzar la cuina que havia estipulat Antonie Carême i al mateix temps li donà dignitat, categoria social i respecte a la figura del cuiner.

 

La recepta que vos porto avui és senzilla i bona per la qualitat dels seus productes. No hi ha excusa per a que no la feu o versioneu. Escoffier la categoritza dintre d’entremesos freds.

 

Ingredients:

2 primentons rojos

1 pot d’anxoves en conserva

3 ous

1 manollet de julivert

Sal

Oli d’auliva

Pebre negre

 

Preparació:

Escalivem los primentons. Los dixem gelar i quan estiguen gelats los pelem i tallem a juliana grossa. Salpebrem i li posem un xorro d’oli. Barregem bé i servim a una plat o platera.


Trinxem una mica de julivert i lo repartim per damunt.

Bullim los ous. Los volem durs. Dixem gelar, los pelem i separem la clara del rovell. Reservarem la clara per a una altra recepta, minjar-vo-la... i trinxem los rovells. Repartim lo rovell d’ou al voltant del plat dels primentons.

Escorrem bé les anxoves, les enrotllem i servim tot decorant lo plat.

Servim acompanyat d’un bon tros de pa que segur que sucareu.

La recepta original del llibre Mi Cocina on també vos dona l’alternativa de canviar lo primentó per pataca:


I si voleu saber més coses sobre Auguste Escoffier o vore receptes que han preparat altres bloggers, només heu de visitar Cooking the Chef aquí.

 

 

5 comentaris:

  1. Pimientos asados y anchoas....Qué ensalada más rica.... Ya la hacía mi madre aunque nunca le puso los huevos, probaré a ponerlos...Quien hubiera dicho que era una receta de Escoffier. Te ha quedado además preciosa Cristina.

    ResponElimina
  2. Una combinación riquísima y sana a más no poder!!
    un besito

    ResponElimina


  3. Novembre sempre es un mes dificil per mi, entre el meu cumple, el pavo d'acció de gràcies, vaig de bolid. Però mès val tard que mai. Quina ensalada mès agradable i de pà segur que en sucaria jo. Moltes gràcies.

    ResponElimina