La cuina de Vanuatu està influenciada per diferents sabors multiculturals i centrada sobretot, en ingredients frescos i locals com el peix i marisc i la fruits, sobretot el coco. Com que a casa los curris mos agraden molt, ha sigut fàcil escollir.
Aquest curri
tradicionalment es fa amb un peix anomenat mahi mahi (llampuga en català), però
com que a la peixateria del poble no en tenim, he utilitzat rap, ja que volia
fer-ho amb un peix de consistència ferma. Sovint el mahi mahi es substitueix
per tonyina.
Ingredients:
4 coes de
rap grandetes (lo cap lo guardem per a fer caldo)
1
asbargínyia
2
pastanagues
1 carabassó
1 ceba
¼ carabassa
1 tros de
gingebre
2 dents d’all
Oli de coco
450ml llet
de coco
400ml tomaca
en conserva triturada
2c curry
1c comí mòlt
1c cúrcuma
mòlta
1 tall de
citronella
6 cardamoms
1C sweet
chili
Cilantre fresc
Salt
Pebre negre
Arròs basmati
per acompanyar
Preparació:
Netegem i
tallem la verdura. Les cebes a juliana, les asbargínyies, pastanagues, la carabassa
i lo carabassó a palets d’uns 3cm.
Posem un
xorro d’oli de coco a la cassola i segellem lo rap.
Lo traiem i
reservem.
Afegim la
ceba i la saltegem un parell de minuts.
Trinxem l’all
i ratllem lo gingebre i ho afegim a la ceba. Saltegem un 5 minuts.
Afegim les
espècies seques i remenem bé fins que en sentim l’oloreta que despenen.
A continuació,
posem la carabassa i les pastanagues i saltegem.
Afegim la
tomaca triturada i lo sweet chili.
Coem fins
que veiguem que la carabassa i la pastanaga comencen a estar blanetes i afegim
l’asbargínyia i lo carabassó.
A continuació afegim al llet de coco i lo tall de citronella.
Remenem i
dixem coure. Salpebrem.
Quan gairebé estigue la verdura cuita, afegim lo peix i ho coem uns 10 minuts.
Mentrestant coem
l’arròs basmati.
Servim lo curry amb l’arròs, i una mica de cilantre i suc de llima per damunt.
Me encantan los currys de pescado, tiene que estar de vicio!
ResponEliminabesitos