19/6/22

Fish coconut curry *Vanuatu

 


Tercer domenge de mes i crusem mig món per anar a Vanuatu, estat insular del Pacífic Sud, amb aquesta recepta de curri que vos porto avui i de la mà de Cocinas del Mundo.

La cuina de Vanuatu està influenciada per diferents sabors multiculturals i centrada sobretot, en ingredients frescos i locals com el peix i marisc i la fruits, sobretot el coco. Com que a casa los curris mos agraden molt, ha sigut fàcil escollir.

Aquest curri tradicionalment es fa amb un peix anomenat mahi mahi (llampuga en català), però com que a la peixateria del poble no en tenim, he utilitzat rap, ja que volia fer-ho amb un peix de consistència ferma. Sovint el mahi mahi es substitueix per tonyina.

 

Ingredients:

4 coes de rap grandetes (lo cap lo guardem per a fer caldo)

1 asbargínyia

2 pastanagues

1 carabassó

1 ceba

¼ carabassa

1 tros de gingebre

2 dents d’all

Oli de coco

450ml llet de coco

400ml tomaca en conserva triturada

2c curry

1c comí mòlt

1c cúrcuma mòlta

1 tall de citronella

6 cardamoms

1C sweet chili

Cilantre fresc

Salt

Pebre negre

Arròs basmati per acompanyar

 

Preparació:

Netegem i tallem la verdura. Les cebes a juliana, les asbargínyies, pastanagues, la carabassa i lo carabassó a palets d’uns 3cm.

Posem un xorro d’oli de coco a la cassola i segellem lo rap.

Lo traiem i reservem.

Afegim la ceba i la saltegem un parell de minuts.

Trinxem l’all i ratllem lo gingebre i ho afegim a la ceba. Saltegem un 5 minuts.

Afegim les espècies seques i remenem bé fins que en sentim l’oloreta que despenen.

A continuació, posem la carabassa i les pastanagues i saltegem.

Afegim la tomaca triturada i lo sweet chili.

Coem fins que veiguem que la carabassa i la pastanaga comencen a estar blanetes i afegim l’asbargínyia i lo carabassó.


A continuació afegim al llet de coco i lo tall de citronella.

Remenem i dixem coure. Salpebrem.

Quan gairebé estigue la verdura cuita, afegim lo peix i ho coem uns 10 minuts. 

Mentrestant coem l’arròs basmati.

Servim lo curry amb l’arròs, i una mica de cilantre i suc de llima per damunt.

 Si voleu vore més receptes de Vanuratu, visiteu: La cajita de Nieves y Elena.

 

1 comentari: