7/3/22

Un llibre, una recepta (51). Marmitako

 


Aquest mes vos porto una recepta del llibre que te regalen quan te compres una Magimix Cook Expert. Un robot de cuina que fa lo dia a dia dels qui treballem més fàcil ja que és molt versàtil, porta molts d’accessoris i es poden fer una infinitat de receptes (o preparar les bases) amb ell.

I no, no me paga ningú per fer-ne propaganda. Ja fa uns quants anys que lo tinc i és molt pràctic. Estic contenta.

Lo llibre és bàsic per a començar a familiaritzar-te en lo robot i les receptes no tenen cap secret. La recepta d’avui l’he preparat per a un xic de casa a qui li encanta la tonyina.

Però abans, la recepta de Paula que reenganxa després d'uns mesos amb aquesta Fideuà. I com a bona valenciana, ha utilitzat los fideus en lo foradet al mig, que absorbixen millor lo caldo.



I ara sí, la recepta de marmitako.

 

Ingredients:

1 primentó roig

1 ceba grossa

100g de tomaca triturada

4-5 pataques

4 pastanagues

300g tonyina a daus

500ml d’aigua (o caldo de peix suau)

2 dents d’all

Oli d’auliva

2C pebre dolç

Sal

Pebre negre

Julivert fresc

 

Preparació:

Pelem la ceba i los alls. Netegem i traiem les llavors del primentó. Ho posem ala olla inox de la Magimix Cook expert i programem: EXPERTO 5s v13.




Quan estigue ens ajudem d’una espàtula per a fer-ho baixar. Afegim la tomaca triturada (que la podem triturar en l’ajuda de la cuba menuda) i l’oli d’auliva. Programem: EXPERTO 8min v2 110ºC sense tap menut.



Mentrestant pelem les pastanagues si les fem a rodanxes.

Afegim les pastanagues i lo pebre dolç a l’olla inox i programem: EXPERTO 2min v1A 110ºC.

Pelem les pataques i les fem a trossos.

Les afegim a la olla inox amb l’aigua i programem: EXPERTO 30min v0 100ºC.

Quan acabe afegim los daus de tonyina, salpebrem i programem: EXPERTO 20min v0 100ºC.

Servim calent en una mica de julivert picat al damunt.

 *A les dues últimes fases de la recepta li he canviat los temps de cocció adaptant-los a la meua experiència en lo robot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada