20/2/22

Bramboráky *República Txeca

 



Avui amb Cocinas del Mundo mon anem de viatge a la República Txeca i jo vos porto una recepta ben senzilla que podeu degustar per tot lo país, tant en restaurants i bars com en algunes paradetes de carrer. És lo perfecte acompanyament per a una cervesa txeca i també lo podeu trobar farcit amb col, carn o formatge.

 

Ingredients:

1kg de pataques

3 dents d’all

2 ous

120g farina de blat (jo he utilitzat 60g de farina d’arròs i 60g de farina de cigrons per a fer-ho sense gluten)

1/2 got de llet (jo he utilitzat llet d'avena)

Sal

Pebre negre

2c marduix sec i triturat

Oli d’auliva (o qualsevol altre vegetal per fregir)

 

Preparació:

Pelem i ratllem les pataques. Les posem a un colador i les apretem bé per a treure l’excés d’aigua.



Pelem i trinxem les dents d’all.

A un bol batem los ous i afegim la pataca, les dents d’all, la farina, la llet d'avena, lo marduix i sal i pebre al gust.

Remenem bé i posem l’oli a una paella a acalentar.

Quan estigue ben calent agafem amb la cullera i anem fent com bunyols planets de la mida que desitgeu.

Ho fregim cara i cara i ho traiem damunt d’un plat amb paper de cuina per a traure l’excés d’oli.

Servim acompanyat d’allò que més vos agrade.


Natros ho vam minjar acompanyat d’amanida i untat amb formatge vegà.

 

Si teniu l’oportunitat de provar-los a alguna ciutat o poble de la República Txeca segur que los trobareu boníssims. A mi me va agradar especialment farcit de col.


Bramboráky farcit de col que vaig tastar als carrers de Praga


Si voleu vore més receptes, visiteu: La Cajita de Nieves y Elena.

5 comentaris:

  1. Hacía tiempo que no te veíamos por aquí, nos agrada verte de nuevo.
    Has preparado unas tortitas estupendas y super apetitosas.
    Esperamos verte también en Sinaloa.
    Besos

    ResponElimina
  2. Super ricas las tortitas de patata, un complemento perfecto para cualquier plato de carne o pescado.
    Bss

    ResponElimina
  3. Boníssima pinta tenen aquestes bramboraky, venen de gust de veure-les!!
    un petó

    ResponElimina
  4. Estas tortitas casan bien con todo. Gracias por tu aportación Cristina.

    Bss

    Elena

    ResponElimina
  5. Ya me imagino lo crujiente y sabroso que te habrá quedado. Mmmm

    ResponElimina