Avui amb Cocinas del Mundo mon anem de viatge a la República Txeca i jo vos porto una recepta ben senzilla que podeu degustar per tot lo país, tant en restaurants i bars com en algunes paradetes de carrer. És lo perfecte acompanyament per a una cervesa txeca i també lo podeu trobar farcit amb col, carn o formatge.
Ingredients:
1kg de
pataques
3 dents d’all
2 ous
120g farina
de blat (jo he utilitzat 60g de farina d’arròs i 60g de farina de cigrons per a
fer-ho sense gluten)
1/2 got de llet (jo he utilitzat llet d'avena)
Sal
Pebre negre
2c marduix
sec i triturat
Oli d’auliva
(o qualsevol altre vegetal per fregir)
Preparació:
Pelem i
ratllem les pataques. Les posem a un colador i les apretem bé per a treure l’excés
d’aigua.
Pelem i trinxem les dents d’all.
A un bol batem los ous i afegim la pataca, les dents d’all, la farina, la llet d'avena, lo marduix i sal i pebre al gust.
Remenem bé i
posem l’oli a una paella a acalentar.
Quan estigue
ben calent agafem amb la cullera i anem fent com bunyols planets de la mida que
desitgeu.
Ho fregim cara i cara i ho traiem damunt d’un plat amb paper de cuina per a traure l’excés d’oli.
Servim acompanyat d’allò que més vos agrade.
Si teniu l’oportunitat
de provar-los a alguna ciutat o poble de la República Txeca segur que los
trobareu boníssims. A mi me va agradar especialment farcit de col.
Bramboráky farcit de col que vaig tastar als carrers de Praga |
Si voleu
vore més receptes, visiteu: La Cajita de Nieves y Elena.
Hacía tiempo que no te veíamos por aquí, nos agrada verte de nuevo.
ResponEliminaHas preparado unas tortitas estupendas y super apetitosas.
Esperamos verte también en Sinaloa.
Besos
Super ricas las tortitas de patata, un complemento perfecto para cualquier plato de carne o pescado.
ResponEliminaBss
Boníssima pinta tenen aquestes bramboraky, venen de gust de veure-les!!
ResponEliminaun petó
Estas tortitas casan bien con todo. Gracias por tu aportación Cristina.
ResponEliminaBss
Elena
Ya me imagino lo crujiente y sabroso que te habrá quedado. Mmmm
ResponElimina