7/1/22

Un llibre, una recepta (49). Sopa de miso amb fideus soba

 


Aquest mes vos porto un llibre sobre macrobiòtica senzill i pràctic fet per una persona que du aquest estil de vida de fa molts anys i que proposa receptes adaptades a la nostra cultura, una macrobiòtica més mediterrània amb tocs orientals d’ingredients bàsics. Mi libro de macrobiòtica de Daniel Mayor.

Si no el coneixeu, i vos interessa la macrobiòtica, vos animo a seguir-lo a les xarxes socials perquè és molt actiu.

Helena també s'ha animat amb les sopes de miso, i és que ara a l'hivern són molt reconfortants i ajuden a les nostres defenses.

Ella ens ha preparar la Sopa de miso clàssica que ha agafat un to morat perquè les pastanagues que ha utilitzat són lila.

I la Sopa de miso amb fideus.

I aquí la recepta, un clàssic de casa nostra de fa molts d’anys que podeu adaptar a aquells ingredients que tingueu per casa. La sopa de miso és reconfortant a la vegada ajudarà al vostre sistema immune a mantenir-se ben actiu.

Ingredients:

Fideus soba

1 pastanaga

1 ceba

200g xampinyons o shitake

2c miso per persona

1 tira alga wakame

1l aigua

 

Preparació:

Pelem i tallem ben menut la pastanaga i la ceba.

Netegem los shitake i los tallem a trossets també.

Ho posem tot a una olla amb la tira d’alga wakame i l’aigua. Ho fem bullir uns 20 minuts per a que ens quede un bon caldo vegetal.

Afegim los fideus soba i los coem (uns 5-7 minuts depenent de la mida).

Apaguem lo foc i afegim lo miso. Los japonesos utilitzen una cullera especial amb un coladoret. Si no ne teniu, agafeu un colador menut i en una cullera ho diluïu dins del caldo per evitar que queden restos per desfer.

Servim acabada de fer.

Si voleu fer la recepta per a guardar-la, feu només lo caldo de verdures i bolets. Quan hagueu de prendre-la, podeu afegir los fideus i lo miso, o només lo miso.

Recordeu que lo miso és viu, sempre s’ha de posar al final, mai quan bull l’aigua, sinó no aprofitareu totes les seves beneficioses propietats.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada