Una recepta de les de sempre, a la meua manera.
Ingredients:
500g
boquerons (seitons) nets
4-5 pataques
grosses
5 dents d’all
1 tros de pa
integral de cereals (o lo que tingueu)
2c pebre
dolç
2c pebre
picant
1 manollet
de julivert
10-12
ametlles torrades
Sal
Pebre negre
(o blanc si
teniu)
Oli d’auliva
Preparació:
A una cassola, en un xorro d’oli, sofregim los alls.
A continuació, los traiem i fregim lo pa.
Pelem les
pataques i les tallem a trossos.
Posem lo primentó, sofregim ràpid per a que no amargue i de seguida afegim les pataques i l’aigua i ho dixem coure. Salpebrem.
Mentrestant fem
la picadeta en los llas que pelarem i posarem a un morter. Afegirem lo pa, les
ametlles, lo julivert i un polsim de sal. Picarem bé.
A mitant
cocció de la pataca, afegim la picada i dixem coure una mica més.
Quan la pataca estigue blaneta, corregim de sal.
Traiem l’excés
d’aigua dels boquerons en l’ajuda de paper de cuina i los afegim a la cassola.
Ja podrem servir i gaudir.
És un plat d’aquells que l’endemà, reposadet, és més bo.
Segur que
cabreu sucant pa!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada