12/12/21

All i pebre de boquerons (seitons)

 



Una recepta de les de sempre, a la meua manera.

 

Ingredients:

500g boquerons (seitons) nets

4-5 pataques grosses

5 dents d’all

1 tros de pa integral de cereals (o lo que tingueu)

2c pebre dolç

2c pebre picant

1 manollet de julivert

10-12 ametlles torrades

Sal

Pebre negre

(o blanc si teniu)

Oli d’auliva

 

Preparació:

A una cassola, en un xorro d’oli, sofregim los alls.

A continuació, los traiem i fregim lo pa.

Pelem les pataques i les tallem a trossos.

Posem lo primentó, sofregim ràpid per a que no amargue i de seguida afegim les pataques i l’aigua i ho dixem coure. Salpebrem.

Mentrestant fem la picadeta en los llas que pelarem i posarem a un morter. Afegirem lo pa, les ametlles, lo julivert i un polsim de sal. Picarem bé.

A mitant cocció de la pataca, afegim la picada i dixem coure una mica més.


Quan la pataca estigue blaneta, corregim de sal.

Traiem l’excés d’aigua dels boquerons en l’ajuda de paper de cuina i los afegim a la cassola.


Remenem una mica tot movent la cassola per a que los boquerons s’impregnen bé en la salsa i dixem fer xup xup fins que veiguem que los boquerons estan cuits.

Ja podrem servir i gaudir.


És un plat d’aquells que l’endemà, reposadet, és més bo.

Segur que cabreu sucant pa!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada