12/11/21

Spanakopita *Grècia

 


Avui anem a Grècia amb aquest pastís salat.

Ingredients:

1kg espinacs

400g formatge feta

2 ous

1 manollet de cebollí

Pasta filo

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Precalentarem lo forn a 200º,

Netegem bé los espinacs i los saltegem en un xorret d’oli.


Desfem lo feta a un bol.


Tallem lo cebollí ben xicotet.

Barregem lo feta en lo cebollí, los ous i los espinacs.

Pintem bé en oli una llanda de forn.

Hi posem dues o tres fulles de pasta filo que tallarem a la mida de la llanda.


Les pintarem bé en oli.

A sobre abocarem lo farcit.

Taparem amb dues o tres capes més i les pintarem bé en oli.


Marcarem los talls del pastís en un ganivet abans de coure’l.

Ho posarem al forn i coure fins que estigue doradet i l’ou ben quallat.

Podrem minjar-lo acabat de fer o gelat, com més vos agrade.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada