Avui vos porto un llibre que a banda de tenir receptes explica molt bé l’ayurveda. També hi podreu trobar meditacions, ioga, massatges, remeis casolans... tota una filosofia de vida. Mai me canso d’aprendre i un llibre, sempre te porta a un altre.
Helena aquest mes s'ha animat amb dues receptes:
Uns Vermicelli d'arròs amb espècies que només vore'ls ja te'ls minjaries.
I un Gratinat mediterrani de verdures que segur que han gaudit d'allò més.
La recepta que he preparat és ben senzilla i tenim un plat complet i variat.
Ingredients:
250g tofu
6C salsa
soja (jo he utilitzat tamari)
2c comí mòlt
1c pesteta
en pols
1c gingebre
en pols
2C gingebre
fresc ratllat
6C oli
vegetal (jo he utilitzat oli d’auliva)
½ c pebre
negre
½ c nou
moscada
1c canyella
800g
verdures (segons cada dosha fa una
recomanació, jo he utilitzat: carabassó i pastanaga)
2c pell
llimona ratllada
200g fideus
soba
Sal
4C sèsam
Preparació:
Tallarem lo
tofu a daus i lo posarem a marinar un mínim de 10 minuts amb lo tamari, 1 culleradeta
de comí, la pesteta i lo gingebre.
Netegem i tallem les verdures com vulgueu.
Jo he utilitzat
lo processador d’aliments de la Magimix Cook Expert, lo dics de tallar a
làmines núm2.
Posem al wok l’oli i lo gingebre fresc, saltegem 30 segons i afegim: nou moscada, pebre negre, canyella, comí i una mica més de pesteta si voleu.
Saltegem un poquet i afegim les verdures i lo tamari. Acabem de saltejar al gust (o segons lo vostre dosha) i en acabar afegiu la pel de llimona.
Torrem una mica lo sèsam a la paella.
Coem los fideus segons instruccions fabricant. Saleu al gust (si voleu).
Saltegem a una paella en un xorret d’oli lo tofu que hem marinat.
Barregem lo
saltejat de verdures amb lo tofu.
Servim los fideus acompanyats d eles verdures i en una mica de sèsam per damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada