7/8/21

Un llibre, una recepta (44). Pans de pessic de pastanaga

 

Sense dents i a mossegades de Juan Llorca és una llibre que està molt bé per a tothom que vulgue començar o inspirar-se per a fer receptes d’alimentació complementaria per als seus xiquets i xiquetes.

No vos penseu que pel títol totes les receptes són per a bebès, sinó que són receptes per a tota la família, saludables i bones.

Vanessa de seguida va preparar lo Petit suís de cirera i plàtan. Una alternativa saludable i casolana de minjar fruita que los menuts de casa van gaudir.


Avui n’he preparat una de dolça que és ràpida, fàcil i ben bona.

 

Ingredients:

¾ de tassa de pastanaga ratllada

1 plàtan

1 ou ( q podeu substituir per puré de maçana)

1c d’extracte de vainilla (que jo he substituït per barreja d’espècies per a galetes)

½ tassa de farina de civada

½ tassa de farina de fajol

1C llevadura en pols

 

Preparació:

Pelem i ratllem la pastanaga.

Jo ho he fet amb lo processador d’aliments de la Magimix Cook Expert amb lo disc de ratllat R4. Si la voleu més fina, ho feu amb l’R2.

Pelem i aixafem lo plàtan en una forquilla.

Barregem la pastanaga, l’ou, lo plàtan i la barreja d’espècies.


Aquestes estan molt bones i són ecològiques.


Barregem la llevadura amb la farina de civada i anem barrejant poc a poc. Després afegim la farina de fajol. Jo no l’he posat tota perquè depèn de la mida dels ous i del plàtan, així que quan veigueu una textura similar a la de la foto, jo ja no ne posaria més, així vos quedaran esponjosos.

Ho posem en motlles.

Per a coure, tenim dues opcions.

Forn a 180º uns 15 minuts.

O bé al vapor què és com jo los he cuit. He aprofitat per a fer menú complet amb la Magimix Cook Expert.

He posat a la safata de vapor xicoteta dos peixos, a la de dalt verdura i a sobre la XL amb los pans de pessic. Va molt bé perquè lo sistema que utilitza no traspassa aulors ni gustos d’una safata a l’altra, així que he pogut coure tot lo dinar. Optimitzem temps i estalviem energia. Programem COCCIÓN / VAPOR XL 30 minuts, 120º.


Una vegada cuits los dixem damunt d’una reixa per a que se gelen. Ja voreu que bons, i sense sucres afegits ni gluten.


Ah! i ja heu vist que són molt fàcils, així que los menuts de casa vos poden ajudar a fer-los!


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada