7/6/21

Un llibre, una recepta (42). Misto verde al caprino

 


Lo llibre d’aquest mes és un essencial si sou amants de la cuina italiana. Perquè aquesta és molt més que pasta i risottos i aquí trobareu cuina de totes les regions i amb gran varietat d’ingredients.

La cuchara de plata conté tantes receptes que un no sap si les podrà arribar a cuinar mai totes... Podríem dedicar tot un blog a aquest llibre. Segur que molts lo teniu, alguna recomanació que s’haigue de provar sí o sí?


Helena ha preparat uns Orecchiete con broccoli (Orichiette amb brocoli) que diu que és súper fàcil i ràpida per a quan es té poc temps.


Imma ha fet Pasta al nero di seppia (pasta amb salsa de sèpia), una combinació d'hidrat i proteïna molt bona.


Vanessa mos ha preparat una Maionese all'avocado (Maionesa a l'alvocat) que a posar als mini burritos que va preparar. Segur que van volar!


Aquí al blog podeu trobar també: Espaguetis al pesto genovès, d’aquest mateix llibre.

I la recepta senzilla, que per servir templada o fresqueta (i així aprofitar millor les propietats de la pataca), està boníssima.

 

Ingredients:

4 pataques

200g tirabecs

3 primentons verds italians

300g caprino (jo he utilitzat formatge de cabra de Catí)

Oli d’auliva

Sal

Pebre negre

 

Preparació:

Pelem les pataques i les tallem a daus.

Netegem bé los tirabecs i los primentons.

Tallem los primentons a tires gruixudes.

Jo he cuit les pataques i los tirabecs a la cistella de vapor de la Magimix Cook Expert programant: COCCIÓN, VAPOR. He posat els pataques a sota i dalt los tirabecs.


Si feu més quantitat, utilitzeu la cistella XL i lo programa per aquesta.

Si no teniu vaporera, també ho podeu fer bullit. Recordeu que los tirabecs se couen ans que els pataques, per això a la vaporera els he posat al pis de dalt, per a que no queden massa fets.

Mentrestant saltegem a la paella en un xorret d’oli lo primentó.


Si los voleu fer escalivats també quedarà molt bó.

Quan estigue tot cuit, ho podrem sevir com a plat templet o bé mos esperarem a que se gele per a servir-ho fresquet.

A un bol barrejarem bé la pataca, los tirabecs i lo primentó. Salpebrem i li afegim un bon xorro d’oli.

Tallarem lo formatge de cabra al gust.

Servirem a un plat en lo formatge per damunt.


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada