Lo llibre d’aquest mes és un essencial si sou amants de la cuina italiana. Perquè aquesta és molt més que pasta i risottos i aquí trobareu cuina de totes les regions i amb gran varietat d’ingredients.
La cuchara de plata conté tantes
receptes que un no sap si les podrà arribar a cuinar mai totes... Podríem
dedicar tot un blog a aquest llibre. Segur que molts lo teniu, alguna
recomanació que s’haigue de provar sí o sí?
Helena ha preparat uns Orecchiete con broccoli (Orichiette amb brocoli) que diu que és súper fàcil i ràpida per a quan es té poc temps.
Imma ha fet Pasta al nero di seppia (pasta amb salsa de sèpia), una combinació d'hidrat i proteïna molt bona.
Vanessa mos ha preparat una Maionese all'avocado (Maionesa a l'alvocat) que a posar als mini burritos que va preparar. Segur que van volar!
Aquí al blog podeu trobar també: Espaguetis al pesto genovès, d’aquest mateix llibre.
I la recepta
senzilla, que per servir templada o fresqueta (i així aprofitar millor les
propietats de la pataca), està boníssima.
Ingredients:
4 pataques
200g
tirabecs
3 primentons
verds italians
300g caprino
(jo he utilitzat formatge de cabra de Catí)
Oli d’auliva
Sal
Pebre negre
Preparació:
Pelem les
pataques i les tallem a daus.
Netegem bé
los tirabecs i los primentons.
Tallem los
primentons a tires gruixudes.
Jo he cuit les pataques i los tirabecs a la cistella de vapor de la Magimix Cook Expert programant: COCCIÓN, VAPOR. He posat els pataques a sota i dalt los tirabecs.
Si feu més
quantitat, utilitzeu la cistella XL i lo programa per aquesta.
Si no teniu
vaporera, també ho podeu fer bullit. Recordeu que los tirabecs se couen ans que
els pataques, per això a la vaporera els he posat al pis de dalt, per a que no
queden massa fets.
Mentrestant saltegem
a la paella en un xorret d’oli lo primentó.
Si los voleu fer escalivats també quedarà molt bó.
Quan estigue
tot cuit, ho podrem sevir com a plat templet o bé mos esperarem a que se gele
per a servir-ho fresquet.
A un bol barrejarem bé la pataca, los tirabecs i lo primentó. Salpebrem i li afegim un bon xorro d’oli.
Tallarem lo
formatge de cabra al gust.
Servirem a un plat en lo formatge per damunt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada