Arribat a la recepta número 40 de llibres de cuina, que millor que per a celebrar-ho un llibre sobre la galera d’un fantàstic cuiner que tenim ben a prop Vicent Guimerà. La galera. L’AnticMolí.
No sé si heu tingut lo plaer de poder assistir a les seues Jornades de la Galera, però no desaprofiteu l’oportunitat perquè vos delectarà en totes els seves formes.
Lo llibre, és molt més que un recull de receptes amb aquest crustaci. Només cal fullejar-ne les primeres pàgines per adonar-se’n.
Gemma s'ha estrenat en una recepta que només mirar la foto ja comences a salivar... Pizza de galeres amb asbargínyia.
Avui vos
porto una recepta que lo primer dia que natros la vam tastar al restaurant mos
va encantar. La meua versió, senzilla i assequible per a fer a casa, a continuació:
Ingredients:
12 galeres
mitjanes/grans que haurem congelat
4 tomaques
de penjar
1 dent d’all
1 manollet de
julivert
Oli d’auliva
(a la recepta original s’utilitza oli de galera)
Sal
Preparació:
Traurem les
galeres del congelador uns 10 minuts ans de fer la preparació. Per què les hem
congelat? Per a poder pelar-les millor i que no se mos desfacen.
Pelem les
tomaques i els fem a trossets.
A falta de
llauna (no se pot tenir de tot a la cuina) he utilitzat una paella, com les de
fer l’arròs.
Tirem un xorro d’oli generós a la apella i afegim la tomaca. La coem a foc baix per a que se confite.
Trinxem l’all i lo julivert.
Pelem les galeres en l’ajuda d’unes tisores.
Quan la
tomaca estigue confitada ho afegim acabem de fer lo sofregidet un parell de minuts
més a foc més alt.
Posarem les galeres a la paella i en lo bufador les courem pel damunt.
Apagarem lo foc i servirem.
Ja me contareu, però segur que dixareu la paella (o llauna si teniu) ben neta!
Ah! I si
voleu gaudir cuinant receptes gourmet en la galera, aquí podeu comprar lo
llibre de Vicent Guimerà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada