7/4/21

Un llibre, una recepta (40). Llauna de galeres

 


Arribat a la recepta número 40 de llibres de cuina, que millor que per a celebrar-ho un llibre sobre la galera d’un fantàstic cuiner que tenim ben a prop Vicent Guimerà. La galera. L’AnticMolí.

No sé si heu tingut lo plaer de poder assistir a les seues Jornades de la Galera, però no desaprofiteu l’oportunitat perquè vos delectarà en totes els seves formes.

Lo llibre, és molt més que un recull de receptes amb aquest crustaci. Només cal fullejar-ne les primeres pàgines per adonar-se’n.

Gemma s'ha estrenat en una recepta que només mirar la foto ja comences a salivar... Pizza de galeres amb asbargínyia.Avui vos porto una recepta que lo primer dia que natros la vam tastar al restaurant mos va encantar. La meua versió, senzilla i assequible per a fer a casa, a continuació:

 

Ingredients:

12 galeres mitjanes/grans que haurem congelat

4 tomaques de penjar

1 dent d’all

1 manollet de julivert

Oli d’auliva (a la recepta original s’utilitza oli de galera)

Sal

 

Preparació:

Traurem les galeres del congelador uns 10 minuts ans de fer la preparació. Per què les hem congelat? Per a poder pelar-les millor i que no se mos desfacen.

Pelem les tomaques i els fem a trossets.

A falta de llauna (no se pot tenir de tot a la cuina) he utilitzat una paella, com les de fer l’arròs.

Tirem un xorro d’oli generós a la apella i afegim la tomaca. La coem a foc baix per a que se confite.Trinxem l’all i lo julivert.

Pelem les galeres en l’ajuda d’unes tisores.


No tirarem res. De la galera tot s’aprofita, així que aprofitarem la crosta per a fer un bon fumet.

Quan la tomaca estigue confitada ho afegim acabem de fer lo sofregidet un parell de minuts més a foc més alt.

Posarem les galeres a la paella i en lo bufador les courem pel damunt.


Apagarem lo foc i servirem.

Ja me contareu, però segur que dixareu la paella (o llauna si teniu) ben neta!Ah! I si voleu gaudir cuinant receptes gourmet en la galera, aquí podeu comprar lo llibre de Vicent Guimerà.

Cap comentari:

Publica un comentari