21/6/20

Salata od hobotnice (Amanida de polp) *Croàcia




Tercer domenge de mes i anem de viatge amb Cocinas del Mundo a Croàcia, concretament a Dalmàcia.
Lo plat d’avui és perfecte per a quan comença a fer calor i ja mos apetixen coses fresquetes. Fàcil de fer i saludable.

Ingredients:
1 polp mitjà cuit (apròx. 1 kg)
3 pataques bullides o al vapor
4 tomaques
1 ceba roja
1 dent d’all
8-10 aulives morades (jo he utilitzat de kalamata)
Suc de  ½ llimona
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre

Preparació:
Tallem lo polp a trossets i lo posem a un bol.


Pelem i tallem les pataques a daus, les afegim al bol.


Netegem bé les tomaques i les tallem també a daus i afegim al bol.


Tallem la ceba a juliana.
Traiem lo pinyol d eles aulives si els fem a trossets.
Trinxem l’all.
Ho posem tot al bol, amb lo suc de llimona, la mateixa quantitat d’oli d’auliva (o una mica més, al gust). Salpebrem.
Barregem bé i servim damunt d’un llit de fulles variades o enciam, també una mica de cebollí o julivert si vos agrada.


Si no la heu de consumir al moment, la guardeu a la nevera per a que estigue ben fresquet ai l’amaniu al moment de servir.

Si voleu vore més receptes de Dalmatia, només cal que visiteu lo blog de: La cajita deNieves y Elena.

4 comentaris:

  1. Una amadida per tenir en compte aquest estiu!!
    petons

    ResponElimina
  2. Una ensalada llena de color, me gusta ver colores en los platos y este los tiene muy felices. Es verlo y sentirme en el calor que ya ha llegado por allí, salto a ese verano delicioso que llega con sus platos frescos. El pulpo esta entre mis ingredientes por probar, por acá no se consigue muy fácil, pero me tienta montones, el sabor a mar un manjar.
    besos

    ResponElimina
  3. Soy una apasionada del pulpo, este verano cae.

    Bss

    Elena

    ResponElimina