Tercer domenge
de mes i anem de viatge amb Cocinas del Mundo a Croàcia, concretament a
Dalmàcia.
Lo plat d’avui
és perfecte per a quan comença a fer calor i ja mos apetixen coses fresquetes.
Fàcil de fer i saludable.
Ingredients:
1 polp mitjà
cuit (apròx. 1 kg)
3 pataques
bullides o al vapor
4 tomaques
1 ceba roja
1 dent d’all
8-10 aulives
morades (jo he utilitzat de kalamata)
Suc de ½ llimona
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Preparació:
Tallem lo
polp a trossets i lo posem a un bol.
Pelem i
tallem les pataques a daus, les afegim al bol.
Netegem bé les
tomaques i les tallem també a daus i afegim al bol.
Tallem la
ceba a juliana.
Traiem lo
pinyol d eles aulives si els fem a trossets.
Trinxem l’all.
Ho posem tot
al bol, amb lo suc de llimona, la mateixa quantitat d’oli d’auliva (o una mica
més, al gust). Salpebrem.
Barregem bé
i servim damunt d’un llit de fulles variades o enciam, també una mica de cebollí o julivert si vos agrada.
Si no la heu
de consumir al moment, la guardeu a la nevera per a que estigue ben fresquet ai
l’amaniu al moment de servir.
Si voleu
vore més receptes de Dalmatia, només cal que visiteu lo blog de: La cajita deNieves y Elena.
Quina amanida mes bona!!! Petons
ResponEliminaUna amadida per tenir en compte aquest estiu!!
ResponEliminapetons
Una ensalada llena de color, me gusta ver colores en los platos y este los tiene muy felices. Es verlo y sentirme en el calor que ya ha llegado por allí, salto a ese verano delicioso que llega con sus platos frescos. El pulpo esta entre mis ingredientes por probar, por acá no se consigue muy fácil, pero me tienta montones, el sabor a mar un manjar.
ResponEliminabesos
Soy una apasionada del pulpo, este verano cae.
ResponEliminaBss
Elena