Ingredients:
4 tasses de
mill
2 tasses de bròquil
cuit al vapor
2
pastanagues
1 ceba
½ tassa de
pies de gira sol
2c all en
pols
2C llevadura
nutricional
2c ceba en
pols
Sal
Oli d’auliva
Pebre negre
Per acompanyar:
palets de moniato cuits al forn
Ruca
Salsa de
tomaca casolana
Preparació:
A aquesta
recepta farem dos versions de mandonguilles que vatros podeu reversionar també.
Rentem bé lo
mill i lo coem en lo doble d’aigua que mill hem utilitzat.
Pelem les pastanagues i la ceba. Ho tallem ben menut i posem a una paella en un bon xorro d’oli i sofregim. Salpebrem.
Precalentem lo
forn a 200º.
Posem lo bròquil, les pipes de gira sol, la mitat del mill que hem cuit, l’all en pols, la ceba i la llevadura nutricional a lacuba grossa del processador d’aliment de la Magimix Cook Expert durant 1 minut o 2. Si no teniu Magimix, qualsevol processador que tingueu vos servirà.
De la pasta resultat ne farem boletes. Les posarem a una llanda de forn en paper vegetal.
Barregem l’altra meitat de mill en lo sofregit de ceba i pastanaga. Corregim de sal i pebre i fem boletes. Les posem també a la llanda.
Jo he fet mandonguilles dues textures, una més triturada (perfecta per camuflar lo bròquil) i una altra més rústica on notarem los trossets d’aliments. Com més vos agraden.
Ho coem al
forn uns 20 minuts. Als 10 minuts los hi peguem la volta a les mandonguilles
per a que se doren bé per los dos costats.
Les servim acompanyades d’una bona salsa casolana de tomaca que hagueu fet, uns palets de moniato i una mica de ruca, però els opcions que teniu són infinites.
Les que no consumiu, vos poden aguantar tranquil·lament uns 5 dies a la nevera, però millor si no estan en contacte amb la salsa per a que se mantiguen cruixents, sinó lo mill absorbirà la salsa i se tornaran pastoses.
Ja me
contareu quina varietat heu creat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada