16/6/20

Mandonguilles de mill


Aquesta és una recepta molt senzilla i bona inspirada en una que vaig provar de Naturalment Laura que me va agradar molt. Jo he fet les meues pròpies versions.

Ingredients:

4 tasses de mill

2 tasses de bròquil cuit al vapor

2 pastanagues

1 ceba

½ tassa de pies de gira sol

2c all en pols

2C llevadura nutricional

2c ceba en pols

Sal

Oli d’auliva

Pebre negre

Per acompanyar: palets de moniato cuits al forn

Ruca

Salsa de tomaca casolana

 

Preparació:

A aquesta recepta farem dos versions de mandonguilles que vatros podeu reversionar també.

Rentem bé lo mill i lo coem en lo doble d’aigua que mill hem utilitzat.


Pelem les pastanagues i la ceba. Ho tallem ben menut i posem a una paella en un bon xorro d’oli i sofregim. Salpebrem.

Precalentem lo forn a 200º.

Posem lo bròquil, les pipes de gira sol, la mitat del mill que hem cuit, l’all en pols, la ceba i la llevadura nutricional a lacuba grossa del processador d’aliment de la Magimix Cook Expert durant 1 minut o 2. Si no teniu Magimix, qualsevol processador que tingueu vos servirà.



De la pasta resultat ne farem boletes. Les posarem a una llanda de forn en paper vegetal.


Barregem l’altra meitat de mill en lo sofregit de ceba i pastanaga. Corregim de sal i pebre i fem boletes. Les posem també a la llanda.



Jo he fet mandonguilles dues textures, una més triturada (perfecta per camuflar lo bròquil) i una altra més rústica on notarem los trossets d’aliments. Com més vos agraden.

Ho coem al forn uns 20 minuts. Als 10 minuts los hi peguem la volta a les mandonguilles per a que se doren bé per los dos costats.


Les servim acompanyades d’una bona salsa casolana de tomaca que hagueu fet, uns palets de moniato i una mica de ruca, però els opcions que teniu són infinites.


Les que no consumiu, vos poden aguantar tranquil·lament uns 5 dies a la nevera, però millor si no estan en contacte amb la salsa per a que se mantiguen cruixents, sinó lo mill absorbirà la salsa i se tornaran pastoses.

Ja me contareu quina varietat heu creat!

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada