Una opció vegana sense gluten, làctics ni ou.
Ingredients:
600g bledes
(només les fulles, les penques les podeu fer farcides, guisades, en truita...)
1 ceba
grossa
300ml llet
arròs
Farina de
panís
4C llevadura
nutricional
Farina de
cigrons
Pa ratllat
sense gluten
Sal
Pebre negre
Nou moscada
Oli d’auliva
Oli per
fregir (auliva, gira-sol, coco...)
Preparació:
Pelem i trinxem la ceba. Mitja la posarem a una paella en
oli d’auliva i la saltejarem amb les bledes. Salpebrearem.
L’altra mitja la utilitzarem per a la beixamel. La
sofregirem una mica a la paella en un xorret d’oli d’auliva . Afegirem dues o
tres cullerades de farina de panís generoses i dorarem. Anirem afegint la llet
d’arròs i remenant per aconseguir una beixamel ben espessa. Si veieu que
necessiteu més farina per espessir, n’afegiu. Salpebrarem i li posarem una polsim de nou
moscada.
Afegirem la llevadura nutricional, i una vegada feta la
massa la guardarem un parell d’hores a la nevera.
Per arrebossar-les barrejarem una mica de farina de cigrons
amb aigua i les passarem per allí. Després per pa ratllat sense gluten.
Si ne feu més que menos, abans de fregir-les, les podeu
guardar i congelar.
Ja me contareu com vos han quedat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada