Cocina
vegetariana de Jenny Stacey és un llibre xicotet, amanós amb un munt de
receptes que surten boníssimes.
La recepta
que vos proposo, Toad-in-the-hole és un clàssic del Regne Unit on l’original
consisteix en salsitxes cuinades amb una base de púding (Yorkshire pudding).
Data del segle XVIII i era una manera “d’allargar” la carn a les cases més
pobres convertint-ho així amb un minjar més contundent i repartidor. Avui no utilitzarem
salsitxa, sinó que ho farem amb les verdures que tenim a casa.
Ingredients:
Per a la
massa:
100g farina
(jo la he utilitzat de cigons)
2 ous
200ml llet d’avena
2C mostassa
en gra
2C oli d’auliva
sal
Per al
farcit:
2 dents d’all
3
pastanagues
Un grapat de
bajoques
1 ceba
2 tomaques
50g panís en
conserva
1C mostassa
en gra
1C herbes al
gust (romer. Orenga, salvia... lo que vos agrade)
Sal
Pebre negre
Oli d’auliva
Preparació:
Tamisem la
farina a un bol, afegim la sal, los ous, la llet d’avena, l’oli d’auliva, la
mostasa i la sal. Ho barregem bé i dixem reposar.
Precalentem lo
forn a 200º.
Xafem los
alls. Pelem i tallem la ceba a trossos i ho saltegem en un xorro d’oli a la
paella durant 2 minuts.
Netegem les tomaques i les tallem a daus. Escorrem lo panís. Ho afegim a la paella amb la mostassa, les herbes i saltegem.
Netegem i fem a tires les bajoques i les pastanagues.
Les afegim a
la paella i ho saltegem tot junt un parell de minuts.
Posem l’oli a una llanda de forn mitjana i la posem al forn 10 minuts per a que estigue ben calenta.
Traiem la
llanda del forn i de seguida posem la massa a la base (voreu que se comença a
coure), al damunt posem lo saltejat de verdures.
Ho tornem a
posar al forn durant 30-35 munts fins que veigueu que la massa ha quallat i
esta doradeta.
Serviu
acabat de fer.
Una recepta molt aromàtica, cruixent i carregada de sabor en la que xalareu. Ja m’ho contareu!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada