26/6/20

Pastís vegà de crema i fruita




Ingredients:
Per a la base:
Utilitzarem la pasta de les trufes de pastís de pastanaga
100g pastanagues ratllades
150g anous pelades (com que no te nia prou anous, vaig complementar amb anacards).
100g dàtils
3C flocs civada
2C coco assecat ratllat
1C chia
1c canyella
½ c gingebre
¼ c nou moscada

Per a la crema:
500ml llet d’avena
50g farina de panís
1 branca de canyella
1 tros de pell de llimona
*Jo l’he fet sense sucre, però si ho voleu dolç, poseu-hi 50g de panela o sucre.
* Si voleu donar-li un color més groc a la crema, podeu afegir ½ cullerada de cúrcuma.

Per a la fruita:
Fruits rojos congelats
Nabius
1 tros de mango
2 rodanxes pinya en conserva amb el seu suc
Fulles de menta/herbassana
Cireres congelades
*Quan és època d’una fruita que vos agrade, la podeu congelar i després fer-la servir per als postres que vulgueu.

Preparació:
Descongelem la fruita que anem a utilitzar.
Posem la mitat de la llet al foc amb la branca de canyella i la llimona. Ho deixem a foc baix uns 30 minuts per a que agafe l’aroma.


Pelem i tallem a trossos les pastanagues.
Preparem la base del pastís tot triturant tots los ingredients utilitzant la cuba grossa de la Magimix Cook Expert (o qualsevol altre processador d’aliments que tingueu).



Folrem lo motlle amb un tros de paper vegetal per a poder-ho desemmotllar millor després i li donem forma a la base del pastís.


Barregem bé la farina de panís amb l’altra meitat de llet d’avena que tenim.


Traiem del foc la canyella i la pell de llimona.


Afegim la llet d’avena amb lo panís a la llet que tenim al foc i no parem de remenar fins que tinguem la crema amb la textura que volem.


Dixem gelar la crema i quan estigue atemperada la repartim per damunt de la base del pastís.


Ho podem a la nevera per a que s’acabe de gelar mínim una hora.
Abans de servir tallem al fruita a trossets i ho decorem com més mos agrade.


Podem servir-la al moment o dixar-la a la nevera fins que acabem de dinar, per exemple.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada