Ingredients:
Per a la
base:
Utilitzarem
la pasta de les trufes de pastís de pastanaga
100g
pastanagues ratllades
150g anous
pelades (com que no te nia prou anous, vaig complementar amb anacards).
100g dàtils
3C flocs civada
2C coco assecat
ratllat
1C chia
1c canyella
½ c gingebre
¼ c nou moscada
Per a la crema:
500ml llet d’avena
50g farina de
panís
1 branca de
canyella
1 tros de pell
de llimona
*Jo l’he fet
sense sucre, però si ho voleu dolç, poseu-hi 50g de panela o sucre.
* Si voleu
donar-li un color més groc a la crema, podeu afegir ½ cullerada de cúrcuma.
Per a la
fruita:
Fruits rojos
congelats
Nabius
1 tros de mango
2 rodanxes
pinya en conserva amb el seu suc
Fulles de menta/herbassana
Cireres
congelades
*Quan és època
d’una fruita que vos agrade, la podeu congelar i després fer-la servir per als
postres que vulgueu.
Preparació:
Descongelem la
fruita que anem a utilitzar.
Posem la mitat
de la llet al foc amb la branca de canyella i la llimona. Ho deixem a foc baix
uns 30 minuts per a que agafe l’aroma.
Pelem i tallem
a trossos les pastanagues.
Preparem la
base del pastís tot triturant tots los ingredients utilitzant la cuba grossa de
la Magimix Cook Expert (o qualsevol altre processador d’aliments que tingueu).
Folrem lo
motlle amb un tros de paper vegetal per a poder-ho desemmotllar millor després
i li donem forma a la base del pastís.
Barregem bé la
farina de panís amb l’altra meitat de llet d’avena que tenim.
Traiem del foc
la canyella i la pell de llimona.
Afegim la llet
d’avena amb lo panís a la llet que tenim al foc i no parem de remenar fins que
tinguem la crema amb la textura que volem.
Dixem gelar la
crema i quan estigue atemperada la repartim per damunt de la base del pastís.
Ho podem a la
nevera per a que s’acabe de gelar mínim una hora.
Abans de servir
tallem al fruita a trossets i ho decorem com més mos agrade.
Podem servir-la
al moment o dixar-la a la nevera fins que acabem de dinar, per exemple.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada