7/1/20

Un llibre, una recepta (25). Bajoques amb pinyons



Aquest mes vos porto un llibre de tapes, d’aquelles que podeu trobar a molts llocs i d’altres més originals. Més senzilles o més difícils és un llibre que amb pocs ingredients vos convida a fer unes tapetes d’allò més bones. Tapas de Susanna Tee.


Imma s'ha animat a participar i mos ha fet un Primentons farcits de formatge. Una tapeta fantástica per a compartir.


La recepta d’avui ve a mode de tapa però que també podria ser un plat o acompanyament, al vostre gust.

Ingredients:
50g pinyons
450g bajoques redones
1 ceba mitjana
Oli d’auliva
1c pebre roig
1 dent d’all
Sal
Pebre negre
Suc ½ llimona

Preparació:
Netegem les bajoques, les tallem al gust i escaldem durant 5 minuts per a que ens queden cuites però cruixents.
Posem un xorret d’oli i afegim los pinyons, los saltegem bé fins que estiguen doraderts.


Los traiem del foc i reservem. Afegim lo pobre roig i barregem bé.


Pelem i tallem la ceba a trossets. La saltegem a la mateixa paella dels pinyons durant 5-10 minuts per a que se face blaneta i comence a dorar-se. 


Afegim la dent d’all i saltegem durant 30 segons.
Afegim les bajoques i barregem bé. Saltegem uns 5 minuts. Salpebrem.


Posem les bajoques a un bol, afegim lo suc de llimona i barregem bé.
Ho servim amb els pinyons a sobre.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada